Ekstra Bladet

Hamed fra Eritrea: Jeg vil vente i Danmark

- ANDERS ZACHO FOTO: JONAS OLUFSON azk@eb.dk

På et pressemøde i går formiddag forklarede Socialdemo­kratiets formand, Mette Frederikse­n, at partiet ønsker en ny kurs i asyl-politikken.

I et nyt udspil foreslår partiet nemlig, at de såkaldte spontane asylsøgere skal sendes til danskdrevn­e modtagecen­tre i tredjeland­e, hvor de skal vente på deres asylbehand­ling i stedet for at bo i den danske asyl-lejre.

Det giver ingen mening for os at vende tilbage til Afrika, hvor der er så mange problemer

’Retfaerdig og realistisk’ hedder udspillet fra Socialdemo­kratiet, men flere partier i rød blok kalder det faktisk direkte urealistis­k, at man skulle kunne oprette og drive asyllejre i Nordafrika.

Blandt de nuvaerende asylsøgere, som Ekstra Bladet i går talte med foran Sandholm-lejren, var der oprør over Mette Frederikse­ns plan.

Danmark er sikkert

– Det er en dårlig idé. Vi kommer her for at få et nyt liv, og det giver ingen mening for os at vende tilbage til Afrika, hvor der er så mange problemer.

Der er intet arbejde og ingen sikkerhed for os. Jeg tror ikke på, at vi kommer tilbage til Europa, hvis vi først sendes hjem igen for at vente, siger 21-årige Ahmad Samit fra Marokko.

Et aegtepar fra Somalia fortaeller, at Danmark stadig er nyt for dem på mange måder, men her føler de sig sikre, når de forlader lejren for at tage ind til København. Og netop sikkerhed er hovedargum­entet for, at dem, Ekstra Bladet har talt med, ønsker at blive i Danmark under deres asylbehand­ling.

32-årige Hamed Muhammed fra Eritrea har oplevet en usikker tilvaerels­e i hjemlandet, og derfor ønsker han også at blive i de trygge rammer, som Danmark tilbyder.

– Jeg vil vente her. Afrika er i store problemer. I mit hjemland er min familie blevet forfulgt, men her tror jeg, at vi er i sikkerhed. Jeg vil have et nyt liv her i Danmark, så jeg skal ikke tilbage til at føle mig utryg hver dag.

 ??  ?? 32-årige Hamed Muhammed vil have et nyt liv her i Danmark, så han vil ikke tilbage til at føle sig utryg hver dag.
32-årige Hamed Muhammed vil have et nyt liv her i Danmark, så han vil ikke tilbage til at føle sig utryg hver dag.
 ??  ?? – Jeg tror ikke på, at vi kommer tilbage til Europa, hvis vi først sendes hjem igen for at vente, siger 21årige Ahmad Samit fra Marokko.
– Jeg tror ikke på, at vi kommer tilbage til Europa, hvis vi først sendes hjem igen for at vente, siger 21årige Ahmad Samit fra Marokko.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark