Ekstra Bladet

Afslørede sikkerheds­brist i 400.000 danske el-målere

-

At truslen mod almindelig­e danskeres it-udstyr er reel, kan 30-årige Emil Gurevitch kun nikke genkendend­e til.

I 2014 beviste den unge hacker- og it-nørd, hvordan 400.000 el-målere i danske hjem på Sjaelland kunne hackes. Det skete som en del af Emil Gurevitchs afsluttend­e opgave på DTU.

Afsløringe­n sendte chokbølger igennem branchen. Et angreb fra ondsindede hackere kunne skabe ubalance i det danske elnet og forvolde store skader.

– Der er ikke noget magisk over at hacke. Det er bare at saette sig ned og forstå et system og udnytte svaghedern­e.

– Når man har forstået det, kan det meste hackes, hvis man altså har den fornødne kreativite­t og vedholdenh­ed, forklarer han.

Danskerne på Sjaelland var heldige med, at det var Emil Gurevitch, der afslørede el-målernes sikkerheds­brist. Han havde ingen intentione­r om at slukke for strømmen.

Fik drømmejob

Samtidig gav hans hackerarbe­jde en uventet belønning. Han blev tilbudt et job ved den amerikansk­e software gigant Networked Energy Systems, der havde leveret el-måleren.

– Det er mit drømmejob. I dag arbejder jeg for leverandør­en, hvis produkter jeg hackede. Meget af mit arbejde går ud på at hacke vores egne ting og hyre folk til at teste vores arbejde, siger han.

I dag er Emil Gurevitchs afgangsopg­ave fra 2014 fortsat hemmeligst­emplet.

Der er ikke noget magisk over at hacke

skov

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Siden Emil Gurevitch i 2014 afslørede en sikkerheds­brist i 400.000 danskeres el-målere, har han rejst verden rundt som leder af et hold softwareud­viklere.
FOTO: LINDA JOHANSEN Siden Emil Gurevitch i 2014 afslørede en sikkerheds­brist i 400.000 danskeres el-målere, har han rejst verden rundt som leder af et hold softwareud­viklere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark