Ekstra Bladet

TV2-talent traekker sig efter trusler

- JULIE KRAGH jukr@eb.dk

Den 42-årige hypnotisør imponerede dommerne i TV2s talentshow 'Danmark har talent' lørdag 27. januar.

Faktisk i så høj grad, at den ene af de fire kendte dommere – Jarl Friis-Mikkelsen – gav ham en såkaldt guldknap, der sendte ham direkte videre til programmet­s liveshows.

Men det var ikke første gang, at Martin Castor, der tidligere gik under navnet Martin Hulbaek, havde medvirket i et TV2-program. Sidste gang, han deltog, var det dog ikke med hans gode vilje – han blev nemlig afsløret som fupmager af Morten Spiegelhau­er i programmet 'Operation X – De falske åndemagere' i 2008.

Ikke problemati­sk

I programmet kunne vaerten Morten Spiegelhau­er og hans hold afsløre, at Martin Hulbaek, der udgav sig for at vaere clairvoyan­t, gentagne gange snød sine klienter på det groveste, når de kom til ham for at få viden om deres afdøde familiemed­lemmer og kaere.

Men den sag var ikke et problem for TV2, forklarede kanalen til Ekstra Bladet i forrige uge.

– Martin Castor er hverken dømt eller sigtet for at have svindlet i den pågaeldend­e sag. Han arbejder ikke laengere som clairvoyan­t, ligesom han i 'Danmark har talent' stiller op med hypnose som underholdn­ing og ikke clairvoyan­ce. I 'Danmark har talent' vil vi gerne give alle folk en chance, og da den pågaeldend­e sag er ti år gammel, vurderer vi ikke, at den skal vaere en hindring for en optraeden i et underholdn­ingsshow inden for et anderledes felt, forklarede TV2's underholdn­ingsredakt­ør, Thomas Richard Strøbech, og tilføjede, at Martin Castor selv havde gjort opmaerksom på sin fortid.

Snydt for 38.000 kroner

Men blot to dage efter kunne Ekstra Bladet afsløre, at det ikke var Castors eneste uheldige sag.

Den norske kvinde Hege Amundsen stod nemlig frem og forklarede, at hun så så sent som i 2015 er blevet udsat for svindel af Martin Castor i forbindels­e med et hypnotisør-kursus. Hun betalte 32.419 norske kroner for selve kurset og derudover penge for hotel, men da hun dukkede op på kursussted­et, var kurset aflyst.

Over for Ekstra Bladet afviste Castor, at han havde snydt Hege Amundsen.

Men nu vaelger den 42-årige Castor alligevel at traekke sig fra 'Danmark har talent'. Det skyldes hensynet til hans familie, skriver tv2.dk.

’Min familie og jeg har modtaget trusler på baggrund af jeres ensidige artikler, og mine børn skal ikke stå for skud for 'EB Nationens' meninger og trusler. På trods af produktion­ens og TV2's opbakning, kommer min familie først’, skriver han i en mail til Ekstra Bladet.

Min familie og jeg har modtaget trusler på baggrund af jeres ensidige artikler

 ??  ?? Martin Castor benaegter snyd, men traekker sig nu fra TV2 programmet. Foto: Per Ernesen/TV2
Martin Castor benaegter snyd, men traekker sig nu fra TV2 programmet. Foto: Per Ernesen/TV2

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark