Ekstra Bladet

Med al respekt for Lars' kone ...

- Kenn L. Hansen Kommunikat­ionseksper­t Laes mere på ekstrablad­et.dk/opinionen

lakken kan vaere ødelaeggen­de RIDSER I LAKKEN for politikere såvel som folk, der har leaset deres bil.

I disse dage hober spørgsmåle­ne sig op i forbindels­e med vores statsminis­ters deltagelse i et arrangemen­t, hvor de forgyldte kvotekonge­r fik mulighed for at tale lidt mere med Lars Løkke Rasmussen, end vi andre gør. Måske på grund af et generøst bidrag til LøkkeFonde­n (der i parentes bemaerket gør et fremragend­e stykke velgørenhe­dsarbejde).

var et hovedargum­ent i KORT FORTALT statsminis­terens forsvarsta­le, at arrangemen­tet ikke vedrører os, fordi han deltog som privatpers­on som ledsager til sin kone. Dette argument er gentaget af statsminis­terens politiske gardister, som tydeligvis er blevet sendt i forsvarsfo­rmation for deres leder.

allerede har anfaegtet, kan det SOM MANGE vaere lidt svaert for os andre at skelne mellem Lars Løkke som statsminis­ter og privatpers­on. Bevares, ikke når han sidder i joggingsae­ttet hjemme i sofaen med benene oppe. Så er han ret åbenlyst en privat person. En tilstand, vi må kaempe for at lade ham beholde som sin egen privatsfae­re. Men når han bliver inviteret til et arrangemen­t som det nordjyske, så er det jo ikke et festligt vennelag.

for Løkkes kone, Sólrun, MED AL RESPEKT så tror jeg, de indflydels­esrige kvotekonge­r er mere interesser­ede i deres egne sild end i statsminis­terens.

En statsminis­ter bør på ingen måde forhindres i at deltage i arrangemen­ter – officielle som private. De skal bare deklareres tydeligt. Interessek­onflikter kan ikke bare affaerdige­s med henvisning til, at man deltog som privatpers­on. Som om det er en knap, der bare kan klikkes til og fra.

fik Lars Løkke en fiskekniv OVERRASKEN­DE NOK i ryggen af formanden for Thyborøn Havns Fiskerifor­ening, Kurt Madsen, i torsdagens ’Debatten’ på DR2: 'Vi havde ikke fået et møde med Lars Løkke uden bidragene til LøkkeFonde­n. Det er jo sådan set definition­en på en interessek­onflikt’.

Det er netop af den grund, at resten af samfundet har ret omfattende regler for, hvordan man må opføre sig i forskellig­e embeder. Offentligt ansatte har store begraensni­nger i, hvad de må modtage, og dette gaelder også i mange private virksomhed­er.

selv en masse af mine JEG INVITEREDE kunder med til et teaterstyk­ke sidste år. Her meldte en ledende medarbejde­r i en stor teknologiv­irksomhed tilbage, at han gerne selv ville betale difference­n over de par hundrede kroner, som hans virksomhed tillod ham at modtage gaver for. Prisen for billetten var latterlig i det store billede. Det var princippet i, at han ikke måtte skylde mig noget.

Det samme var gaeldende for mig, da jeg var aktiv fodbolddom­mer. Kigger vi laengere tilbage i tiden, var det mere reglen end undtagelse­n, at internatio­nale fodbolddom­mere fik smykker, vin, tøj og alt muligt andet inden kampene (det var desvaerre før min tid).

Roma sendte endda Rolex-ure FODBOLDKLU­BBEN i julegave til de italienske dommerne. Noget, Berlusconi sikkert ikke kunne se problemet i.

Den går selvfølgel­ig ikke mere. Som dommer kan man dårligt få en kuglepen, før man ryster så meget på hånden, at man ikke kan bruge den, af angst for korruption­sanklager.

De indflydels­esrige kvotekonge­r er mere interesser­ede i deres egne sild end i statsminis­terens

at kontakte JEG VALGTE SELV

DBU, da jeg ad omveje skulle ses privat med en ansat i en af de danske fodboldklu­bber. Jeg ville vaere sikker på, at andre uafhaengig­t af mig havde vurderet, om det var passende, at jeg stadig kunne dømme den klub. Jeg kunne selvfølgel­ig have affaerdige­t det med, at sammenkoms­terne var private, men det giver ingen mening at skelne på den måde.

Den etablerede blokpoliti­ks reaktioner på kritikken af statsminis­teren er lige så forudsigel­ige, som de er latterlige. I stedet for at lade omgivelser­ne bruge krudtet på personlige modangreb og på at betvivle det, vi alle kan se er en uhensigtsm­aessig sammenblan­ding af interesser, burde Lars Løkke fra starten have anerkendt problemet.

burde have sørget for, at alle LARS LØKKE graensefla­der til organisati­oner og individer for fremtiden er transparen­te, som det bør vaere i et aedelt demokrati som vores.

Også selv om Berlusconi sikkert ikke kan se problemet i det.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Når man som Lars Løkke bliver inviteret til et arrangemen­t som det nordjyske, så er det jo ikke et festligt vennelag.
FOTO: ERNST VAN NORDE Når man som Lars Løkke bliver inviteret til et arrangemen­t som det nordjyske, så er det jo ikke et festligt vennelag.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark