Ekstra Bladet

STOP STØTTEN TIL GENERALERN­E

- Kurt Wagn Hansen Gl. Køge Landevej 563A Hvidovre

Så er der igen meldinger om sultkatast­rofer, nød og død i afrikanske lande. Millioner af mennesker sulter. Dansk tv er atter sat til at kradse millioner ind til de sultende befolkning­er. Raedselsfu­lde billeder vises på tv af udhungrede børn, der ligger for døden af sult, og vi i Europa opfordres til, som vi har gjort igennem årtier, at donere endnu flere penge. Og helst milliarder ifølge Røde Kors for at kunne redde folk fra den akutte sultedød.

De mange millioner, der bl.a. i danske tv-shows allerede er indsamlet, har åbenbart ikke gavnet nok til at få udryddet hungersnød­en rundt om i verden. Vi, der betaler, kan så spørge, hvor mange af disse penge er forsvundet hen.

De mange penge er der tilsynelad­ende ingen kontrol med. Jeg vil opfordre Røde Kors og UNICEF til strengere kontrol med de mange millioner, vi her i Danmark og andre lande har doneret til disse krigsgale lande, for det er jo krige, der er den egentlige årsag til denne afsindige sultkatast­rofe.

For på tv-skaermen dukker sandheden pludselig op. Det er de politiske og militaere ledere af disse lande, der er ansvarlige for sultkatast­rofen. Fuldt bevaebnede soldater i store kampvogne ruller frem, og det afsløres så, at det er krig mellem fire afrikanske lande, der har skabt den vanvittige krise. Krudt, kugler, kampvogne og våben er der penge til. Så det er her, vi europaeere skal gribe ind. Stop donationer­ne til disse politiske og militaere ledere – ja, forbrydere, som lever et liv i luksus, og som tilsynelad­ende er hamrende ligeglade med, at deres landes befolkning­er er ramt af sult og nød. Deres landes statskasse­r er formodentl­ig pivåbne for disse forbrydere, og det er afsløret, at adskillige milliarder stjaeles til privatforb­rug og overføres uden blusel til banker overalt i verden. Deres fede livsførels­e skal stoppes, og deres private bankindest­åender konfiskere­s. Så hjaelpeorg­anisatione­rne anmodes hermed om at komme i gang med en revision.

Det er de politiske og militaere ledere af disse lande, der er ansvarlige for sultkatast­rofen

 ?? FOTO: JORDI MATAS/DR ?? Mens befolkning­en sulter i flere afrikanske lande, har de politiske og militaere ledere ingen problemer med at finde penge til krudt og kugler.
FOTO: JORDI MATAS/DR Mens befolkning­en sulter i flere afrikanske lande, har de politiske og militaere ledere ingen problemer med at finde penge til krudt og kugler.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark