Ekstra Bladet

TV2: Vi var medansvarl­ige for vaccine-stop

-

Da TV2 i 2015 viste dokumentar­en ’De vaccinered­e piger’, lød der et ramaskrig i Danmark. Flere unge piger havde oplevet alvorlige symptomer efter den kraeftfore­byggende HPV-vaccine, og pludselig ville ingen lade sig vaccinere laengere.

Nu tager TV2 medansvar for det landsdaekk­ende vaccine-stop.

– Vi kan ikke udelukke, at vi har et ansvar i forhold til, at vaccinatio­nerne faldt efter programmet, selvom det slet ikke var meningen, siger Troels Jørgens, redaktions­chef på TV2.

Står inde for programmet

Han står stadig inde for serien, men har siden overvejet, om det kunne vaere blevet lavet anderledes.

Om TV2-redaktøren ville have lavet programmet anderledes i dag, kan han ikke svare på.

– Dengang var alle i tvivl, om vaccinen var skyld i sjaeldne alvorlige bivirkning­er. Men efter vores dokumentar er der lavet en masse forskning, og alle er blevet meget klogere på området. En 48-årig mand erkendte i går i Københavns Byret omfattende bedrageri. Ofrene er i flere tilfaelde kvinder, som han kom i kontakt med gennem netdating. I nogle tilfaelde fik han lov til at låne kvinders dankort og pinkode, som han brugte til indkøb. Til en af disse kvinder havde han fortalt, at han ventede på en bankoverfø­rsel på 20.000 kroner. Der falder dom i sagen i dag.

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Professor Frede Olsen ved Aarhus Universite­t kalder de mange symptom-anmeldelse­r i 2015 for en social epidemi, som medierne var med til at fyre op under.
FOTO: SHUTTERSTO­CK Professor Frede Olsen ved Aarhus Universite­t kalder de mange symptom-anmeldelse­r i 2015 for en social epidemi, som medierne var med til at fyre op under.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark