Ekstra Bladet

Firma skal bevise ond tro

Dustin Home naegter at sende varer til kunder, der fik 90 procents rabat på et grafikkort – ikke første gang de laver den fejl

- HEINE JØRGENSEN heine@eb.dk

Et kaempe udsalg på nettet trak i weekenden masser af kunder til techgigant­en dustinhome.dk. Men nogle af tilbuddene var for gode til at vaere sande, mener firmaet nu.

Konsekvens­en er, at kunder, der fik 90 procents rabat på udvalgte varer, nu har fået deres ordrer annulleret.

Det er blandt andet gået ud over Christina Lund, der fik annulleret sin ordre på et grafikkort, hun købte som en gave til sin mand.

Lovede stor rabat

På hjemmeside­n var prisen for grafikkort­et 169 kroner, hvilket hun også fik bekraeftet skriftligt. I dag koster samme produkt 1699 kroner:

– Jeg og en masse andre har købt hos Dustin i god tro om, at det var et af de mange tilbud, de havde på deres hjemmeside i weekenden, siger Christina Lund til Ekstra Bladet.

– Her lovede de, at man kunne spare over 50 procent på flere af tilbuddene. I dag viser det sig så, at de har annulleret mit og andres køb med beskyldnin­ger om, at vi har handlet i ond tro ved at købe varen.

– Og de er ligeglade med, at de allerede har bekraeftet ordren flere gange.

Christina har nu gjort indsigelse over for Dustin og forlanger, at ordren gennemføre­s. Og hun er ikke alene om sin kritik.

På Trustpilot klager andre kunder som Christina således over, at firmaet lovede rabat, men alligevel ikke vil levere:

Har haevet pengene

'Det var jo netop under deres rabat kampagne, at varerne figurerede,' skriver Per Sørensen.

'Desuden så modtog jeg en ordrebekra­eftelse fra Dustin. De har også haevet pengene. Det er simpelthen bondefange­ri,' mener han.

'Ja, som de fleste andre fik jeg så også annulleret min ordre,' skriver en anden kunde Mikkel Müller.

'Vil ikke sige så meget andet end troede, de havde laert noget af alle de andre gange, de har lavet prisbommer­ter, meeeen naeaeh nej.'

Og Mikkel Müller har faktisk en pointe. For det er ikke første gang, at Dustin prissaette­r forkert og ved en fejl giver kunderne 90 procent i rabat.

Nøjagtig det samme skete for et par år siden, hvor en lignende rabatweeke­nd endte galt. Dengang annullered­e firmaet på samme måde kundernes ordrer og blev voldsomt kritiseret for det. Ifølge Forbrugerr­ådet Taenk er det butikkerne og ikke kunden, der skal bevise, at man har vaeret i ond tro.

Det forklarede Jakob Steenstrup, der er juridisk konsulent i Forbrugerr­ådet Taenk, sidste år i forbindels­e med en lignende rabatsag hos Bilka:

– Det klare udgangspun­kt er, at prisen er bindende, når ordren er accepteret. Kun hvis forbrugern­e har vaeret i klart ond tro, kan butikken godt annullere ordren, siger han til Ekstra Bladet.

Men ond tro er ikke bare, at prisen er meget lav:

– Butikken skal kunne bevise, at kunden helt åbenlyst burde vide, at den her pris på det konkrete produkt er forkert, sagde han dengang.

De er ligeglade med, at de allerede har bekraeftet ordren flere gange

Det er simpelthen bondefange­ri

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark