Ekstra Bladet

Billethaj saelger ulovlige Eminem-billetter

- JESPER RISE BØRJESEN rise@eb.dk

Onsdagsbil­letter til årets Roskilde Festival er blevet revet vaek, efter festivalen annoncered­e, at den amerikansk­e rapper Eminem spiller på den ikoniske Orange Scene 4. juli.

Siden midt i sidste uge har Roskilde Festival meldt alt udsolgt på endagsbill­etter til onsdag.

Men på siden viagogo.dk er der stadig billetter at købe til netop onsdag.

Her lyder prisen lige nu på 1891 kroner mod de 1075 kroner, som den officielle pris fra Roskilde Festival lyder på.

Men ifølge dansk lov er det ulovligt at saelge billetter til kultur- og idraetsarr­angementer til overpris.

– Det er ulovligt at udbyde og saelge billetter dyrere end den officielle udbudspris i Danmark. Det er en regler, der blandt andet har til formål at beskytte forbrugern­e mod såkaldte billethaje­r, siger Jakob Steenstrup, der er jurist i Forbrugerr­ådet Taenk.

Selv om al tekst på viagogo.dk er på dansk, er firmaet bag siden registrere­t i Schweiz, og de danske myndighede­r kan derfor ikke stoppe udbuddet af ulovlige billetter.

– Der er desvaerre stadig grund til at passe meget på, når man køber på udenlandsk­e hjemmeside­r, og jeg vil saerligt anbefale, at man holder sig fra Viagogo. Vi har efterhånde­n set mange eksempler på, at folk bliver snydt af Viagogo – mange har købt billetter til for eksempel koncerter, som typisk er langt dyrere end den officielle udbudspris. Nogle gange viser de sig at vaere helt ugyldige, og det kan vaere meget svaert for folk at få deres penge tilbage, siger Jakob Steenstrup.

Ekstra Bladet forsøgte i aftes at få en kommentar fra Viagogo i Schweiz, men selskabet er ikke vendt tilbage på henvendels­en.

Det er da heller ikke første gang, at Ekstra Bladet skriver om siden.

Tidligere har Viagogo solgt billetter til blandt andet Celine Dion, Adele og Smukfest – alle til overpris.

Den systematis­ke omgåelse af den danske lovgivning fik i december direktør i Aalborg Kongres & Kulturcent­er Nicolaj Holm til at gå ud og advare mod Viagogo.

– Vi kan opleve en situation, hvor der står fire mennesker, der alle mener, at disse saeder er deres, sagde Nicolaj Holm til TV2 Nord.

– Jeg har talt med kulturmini­ster Mette Bock, der melder tilbage, at Viagogo opererer uden for dansk lovgivning, så vi kan ikke stoppe dem fra Danmark.

Myndighede­rnes magtesløsh­ed over for den schweizisk­e billethaj frustrerer Jakob Steenstrup fra Forbrugerr­ådet Taenk.

– Vi har nu i årevis set, at Viagogo blandt andet saelger billetter til koncerter og festivaler til markante overpriser, uden at der bliver sat en stopper for det.

– Vi ved, at det efter gaeldende regler er svaert for myndighede­rne at hjaelpe forbrugern­e i klagesager, så det er på tide, at man fra politisk side får fundet en løsning, hvor der effektivt kan gribes ind over for udenlandsk­e svindelfir­maer, siger han.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Viagogo.dk saelger endagsbill­etter til Eminem og Roskilde Festival for 1891 kroner, men det er ulovligt.
FOTO: ALL OVER PRESS Viagogo.dk saelger endagsbill­etter til Eminem og Roskilde Festival for 1891 kroner, men det er ulovligt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark