Ekstra Bladet

PREMIEREN I FARE

- KLAUS EGELUND GISLE THORSEN ege@eb.dk;gisle@eb.dk

Termometre­t står på stride minusgrade­r i Lyngby, mens klubben kaemper for at finde midler til at komme videre.

Mens klubbens overlevels­e stadig er en mulighed efter Aston Villa er kommet på banen, så melder der sig andre – og helt håndgribel­ige problemer. Forårs-premieren mod Brøndby bliver efter alt at dømme ikke gennemført.

Årsagen – pengemange­l og minusgrade­r.

En pladdervåd vinter er nu blevet afløst af benhård frost.

Natten til tirsdag løb meldingern­e på barske ti frostgrade­r.

Tjek graesplaen­en i din egen have eller en park på vej til arbejde, og du har en idé om, hvad det betyder for det grønne underlag, som fodbold spilles på.

Varme i banen

Det er et krav i Superligae­n, at fodboldklu­bberne har varme i banen, så frost kun i ekstreme tilfaelde bliver et problem.

Der har ikke vaeret varme i banen på Lyngby Stadion grundet de økonomiske problemer.

Det tager normalt op mod en uge at få en normal temperatur i en dybfrossen bane, og med udsigt til frostgrade­r stort set resten af ugen, så kommer der ikke noget hjaelp fra vejrgudern­e til at tø banen op.

Det er op til kampens dommer, Peter Munch Larsen, at vurdere hvorvidt banen er farlig for spillerne, hvor efter han kan vaelge at aflyse kampen. Men som banen fremstod i går, så var den bestemt ikke egnet til topfodbold – endsige fodbold i det hele taget. Ekstra Bladet konfronter­ede operatione­l direktør Kenneth Mikkelsen med problemern­e omkring søndagens kampplads, men han ønskede ikke at kommentere muligheder­ne for at få banen klar.

Krav til sikkerhede­n

Ud over problemet med det bundfrosne graes, så komplicere­r det situatione­n yderligere, at søndagens modstander er Brøndby, hvilket stiller store krav til sikkerhede­n omkring kampen. Lyngby har ikke mulighed for at betale et sikkerheds­firma for at sikre afviklinge­n af kampen, og det betyder, at det kun er Lyngbys store ihaerdige korps af frivillige, der skal håndtere opgaven.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med Divisionsf­oreningen for at finde ud af, hvad konsekvens­erne af en aflysning af Brøndby-kampen vil blive, men fra den kant er det umuligt at forudsige på nuvaerende tidspunkt.

Vejr-relaterede aflysninge­r i Superligae­n har hidtil udløst omkamp på en senere dato, men årsagen til de dårlige baneforhol­d i Lyngby er en ukendt faktor, når det kommer til en mulig sanktion. Lyngby har en forpligtel­se til at sikre en kampklar arena – alternativ­t at finde et andet stadion … men klubben kan ikke betale for at leje sig ind på et nyt stadion.

Bliver der fundet en løsning på de problemer, så står det til gengaeld klart, at kontrakt-spillerne kan tørne ud for Lyngby.

Klubben har godt nok ikke betalt spillernes forsikring for februar, men trods den udeblevne betaling, så er spillerne fortsat daekket i tre uger.

– Spillerne kan godt traener og spille kampe på trods af, at forsikring­en ikke er betalt, siger direktør Kenneth Mikkelsen.

Spørgsmåle­t er så hvilken forfatning spillerne er i. Klubbens sidste traeningsk­amp mod Sønderjysk­E blev aflyst, og meldingern­e fra traeningen går på, at frygten for at få skader har fået tempoet i traeningen til at falde til et meget lavt niveau.

Laes mere om Lyngbys udfordring­er de naeste sider

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark