Ekstra Bladet

Det skulle jeg nok aldrig have gjort ...

-

Morten Rønneberg blev udelukket fra alle idraet i to år efter indtaget af kokain på Hawaii i 1987. Derefter gik det for alvor galt – men det startede godt, og i et af mange comebacks i de år mødte han Christian Ruud.

– Jeg førte 3-0 i første saet og 40-0 i det fjerde parti, da jeg fik en allergisk reaktion og måtte traekke mig, fortaeller Morten Rønneberg.

Det skulle blive vaerre. Og det, som herefter skete, har praeget resten af hans liv.

I 1990 åbnede Morten Rønneberg en restaurant. En dag kom en hollaender ind på restaurant­en med to kilo hash i en taske. Han spurgte Rønneberg, om han kendte nogen, som ville købe det.

– Jeg gav ham et navn. Det skulle jeg nok aldrig have gjort, konstatere­r Morten Rønneberg.

Kort tid efter blev en tysker taget i tolden på Kielfaerge­n med en stor maengde hash. Ifølge Rønneberg sladrede tyskeren til politiet om hollaender­en, der efter mange afhøringer bragte Rønneberg ind i sagen.

– Jeg blev faengslet, og jeg blev siddende seks en halv måned i isolation, før sagen blev bragt op – fire af månederne var midt på sommeren. I alt sad jeg 11 en halv måned i varetaegt, fortaeller den tidligere tennisspil­ler.

Han blev idømt syv års faengsel og kom ud efter fem. Han haevder, at politiet laengtes efter at bure ham inde.

Han kom ud i maj 1995 og rejste ud på en ø for at fejre, at han var en fri mand. Derefter tog han hen til radiokendi­ssen Siv Stubsveen. De blev sammen og fik en søn, som i dag er 21 år.

 ?? FOTO: TROND SOLBERG ?? Morten Rønneberg med ekskaerest­en Siv Stubsveen, der er mor til hans 21-årige søn, i 1999.
FOTO: TROND SOLBERG Morten Rønneberg med ekskaerest­en Siv Stubsveen, der er mor til hans 21-årige søn, i 1999.
 ?? FOTO: SVEIN THORESEN ?? Morten Rønneberg sammen med sin advokat, Morten Kjensli (tv.). Rønneberg blev anholdt for besiddelse af narkotika. Han havde ti gram kokain på sig, da han blev taget af politiet.
FOTO: SVEIN THORESEN Morten Rønneberg sammen med sin advokat, Morten Kjensli (tv.). Rønneberg blev anholdt for besiddelse af narkotika. Han havde ti gram kokain på sig, da han blev taget af politiet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark