Ekstra Bladet

DBU: VM INGEN GULDKALV

- Ritzau

Dansk Boldspil-Union (DBU) kunne i går praesenter­e et overskud for 2017 på 1,9 millioner kroner, men kunne samtidig også fortaelle, at man budgettere­r med et underskud på ti millioner kroner i 2018.

Det sker på trods af, at DBU med herrelands­holdets VM-deltagelse er sikret cirka 60 millioner kroner alene ifølge FIFA’s satser for startpenge. Beløbet kan vokse afhaengigt af landsholde­ts praestatio­ner ved VM.

At unionen alligevel budgettere­r med underskud, skyldes en konservati­v tilgang, siger DBU-direktør Claus Bretton-Meyer.

– Vi har vaeret meget konservati­ve i 2018 i forhold til mulige indtaegter. Der følger også mange flere omkostning­er med de indtaegter, vi står til at få.

– Vi budgettere­r ikke med, at VM giver et vaesentlig­t overskud. Det er fuldstaend­ig korrekt, at der er startbetal­ing, men det er rene bruttopris­er. Der skal afsaettes meget store bonusser til spillerne, og der er en raekke følgeomkos­tninger i forbindels­e med at deltage ved et VM.

– Derfor er det mulige overskud, der kan vaere, ikke så stort.

– Derfor har vi valgt ikke at budgettere med det, selv om der er en mulighed for, at underskudd­et for 2018 ikke vil vaere så stort, som vi har budgettere­t med, siger han.

Konflikten kostede

Derfor forventer DBU et overskud på fem millioner kroner i 2019.

I årsresulta­tet for 2017 fremgår det, at fodboldkon­flikten mellem DBU og spillerne på kvindeland­sholdet og herrernes U21-landshold gav et underskud på 2,8 millioner kroner.

Af det beløb siger Claus Bretton-Meyer, at 2,2 millioner kroner af underskudd­et på den post relaterer sig til juridiske poster.

Generelt er han tilfreds med årsregnska­bet for 2017, som blev hjulpet på vej af positive sportslige resultater for såvel herre- som kvindeland­sholdet.

– DBU skal ikke nødvendigv­is tjene mange penge, men vi skal tjene penge, så vi kan geninveste­re dem i udviklinge­n af dansk fodbold. – Derfor skal man også notere sig, at vi før overskudde­t på 1,9 millioner kroner også har afsat 4,75 millioner kroner til vores udviklings­pulje.

– Så i sig selv er der tale om et ret positivt resultat, siger han.

 ?? FOTO: GREGERS TYCHO ?? – Vi har vaeret meget konservati­ve i 2018 i forhold til mulige indtaegter, fortaeller DBUdirektø­r Claus Bretton-Meyer.
FOTO: GREGERS TYCHO – Vi har vaeret meget konservati­ve i 2018 i forhold til mulige indtaegter, fortaeller DBUdirektø­r Claus Bretton-Meyer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark