Ekstra Bladet

Pårørende raser: 85-årig fik ble på og måtte ligge i faellesstu­en

-

Holbaek Sygehus er et af de steder, der er plaget af overbelaeg­ning. Her måtte 123 patienter i december sove på gange og faellesare­aler, fordi der ikke var plads på stuerne.

Det oplevede Bruno og Inge Ustrup også, da Inges 85årige mor blev indlagt på sygehusets medicinske afdeling for cirka to uger siden. Da de kom på besøg, lå seksotte patienter på gangene, fordi der ikke var plads, og personalet var fuldstaend­ig underdreje­t.

– Måden, det kører på, er dybt bekymrende med overbelaeg­ning og mangel på personale, så der ikke er tid til patientern­e. Min svigermor fik klasket en bukseble på, fordi der ikke var tid til at hjaelpe hende på toilettet. Det er simpelthen for uvaerdigt, siger Bruno Ustrup og understreg­er, at det på ingen måde er en kritik af personalet.

– De gør alt for at få det til at haenge sammen, men der er for få ressourcer til, at de kan gøre deres arbejde ordentligt, siger han.

AEgteparre­t oplevede også, at der på et tidspunkt ikke laengere var plads til Inge Ustrups mor, der er pensionere­t hjemmehjae­lper. Hun fik derfor en seng i faellesstu­en.

– Der lå allerede en mand derinde i forvejen. Det var et stort kaos og møgbeskidt på gulvet. Det er ikke i orden, at man behandler patienter sådan, siger Bruno Ustrup.

Det er ikke i orden, at man behandler patienter sådan

Han er harm over, at man nu tager penge fra en pulje, der skulle bekaempe overbelaeg­ning, for at daekke underskudd­et på vaccine-salget.

– Det er forkasteli­gt, at politikern­e prioritere­r sådan. De har selv skabt et kaempe underskud – og det kan ikke passe, at sygehuse og aeldre skal betale prisen for det, siger han.

 ??  ?? Ekstra Bladet 17. februar 2017.
Ekstra Bladet 17. februar 2017.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark