Ekstra Bladet

SKJULTE DET

MISTEDE ALT PÅ EN FORMIDDAG: Jakob Engel-Schmidt har holdt det hemmeligt for sine omgivelser, at han i sommer blev taget for narko-kørsel

- JAMES KRISTOFFER MILES LOUISE SVANE PEDERSEN PER MATHIESSEN JANUS ØSTERGAARD kristoffer@eb.dk lsp@eb.dk pma@eb.dk jao@eb.dk

I løbet af en formiddag mistede han alt. Venstre-profilen Jakob Engel-Schmidt faldt i går fra tinderne som politisk stjerne.

Det skete, da Ekstra Bladet tirsdag kunne afsløre, at den 34-årige politiske komet natten til 4. juli sidste år var blevet stoppet af politiet, havde naegtet at lade sig teste for sprit og narko, var blevet anholdt og siden havde fået en bøde og mistet kørekortet i tre år.

Årsagen var, at Jakob Engel-Schmidt havde kokain i blodet, da politiet knaldede ham i en bil på Lyngbyvej i København.

Afsløringe­n kommer bag på de fleste. Også dem, der står Jakob Engel-Schmidt allernaerm­est. Den unge politiker havde nemlig holdt den mørke hemmelighe­d skjult for alle omkring sig.

Et chok

Både hjemme i valgkredse­n i Lyngby, på Jakob EngelSchmi­dts arbejdspla­ds, ungdomsudd­annelsen Niels Brock, samt på TV2, hvor han var paneldelta­ger, kom oplysninge­rne om narkokørse­l og anholdelse således som et chok. Selv over for sin familie havde Jakob EngelSchmi­dt holdt det hemmeligt.

I går formiddag meldte Niels Brocks øverste direktør ud, at Engel-Schmidt nu ikke laengere skal vaere udviklings­direktør for skolen.

– Det er kommet fuldstaend­ig bag på os, og vi er naturligvi­s kede af det på Jakobs vegne; det er en stor både personlig og profession­el tragedie, udtalte Anya Eskildsen, administre­rende direktør på Niels Brock, i en pressemedd­elelse.

Faerdig på tv

Samtidig fastslog Ulla Pors, chefredakt­ør på TV2 News, at Engel-Schmidt ikke laengere kan sidde i panelet på debatprogr­ammet ’News & Co.’:

– Vi har sagt til ham, at det kan han ikke fortsaette med foreløbig. Det er selvfølgel­ig et problem for vores program. Lige nu skygger den her sag og dens omstaendig­heder for, hvad han i øvrigt måtte sige som medlem af et panel.

Mindre end to timer efter meddelte en tydeligt skuffet kredsforma­nd for Venstre i Lyngby, at Jakob EngelSchmi­dts hemmeligho­ldelse af sagen nu får den hårdest mulige konsekvens for politikere­ns folketings­kandidatur i kredsen.

– Vi har i kredsen besluttet, at vi skal have fundet en ny kandidat til Folketinge­t. Vi kan ikke acceptere den opførsel, som Jakob har stillet for dagen, lød det fra Toke Fredlev.

Familien holdt i mørket

Også Jakob Engel-Schmidts allernaerm­este familie er blevet holdt i mørket af politikere­n oven på hans brud på faerdselsl­ovens narko-paragraf.

Tirsdag aften forklarede Venstre-profilen, at han havde bekendt sin gerning over for de relevante personer i sit liv, efter Ekstra Bladet konfronter­ede ham med sagen.

’Udover at undskylde over kollegaer, både nuvaerende og tidligere, så har jeg undskyldt overfor min familie og min kaereste’, skrev Jakob Engel-Schmidt på Facebook.

Ekstra Bladet forsøgte i går forgaeves at få et interview med Jakob EngelSchmi­dt, der dog sent i aftes skrev på sin Facebook-profil:

’Jeg har taget kokain og efterfølge­nde sat mig bag rattet. Det er ulovligt. Samtidig har jeg talt usandt overfor mine naermeste og mine kollegaer. Det er et kaempe tillidsbru­d, som jeg har svaert ved tilgive mig selv (...). Jeg er i en situation, hvor jeg har brug for at finde ud af, hvad der er op og ned i mit liv. Jeg har i dag talt med en psykolog om det, der er sket, og jeg vil fortsaette denne behandling i en rum tid fremover. I den mellemligg­ende tid vil jeg have brug for ro til det og til at vaere sammen med mine naermeste.’

Det er en stor både personlig og profession­el tragedie

 ?? FOTO: KLAVS BO CHRISTENSE­N/RITZAU SCANPIX ?? Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen med Jakob Engel-Schmidt på folkemødet sidste år.
FOTO: KLAVS BO CHRISTENSE­N/RITZAU SCANPIX Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen med Jakob Engel-Schmidt på folkemødet sidste år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark