Ekstra Bladet

Berørt Søren Gade: Jeg havde hørt et rygte

-

Venstre på Christians­borg har gennem nogen tid vaeret bekendt med ’et rygte’ om Jakob Engel-Schmidt. Det fortalte gruppeform­and Søren Gade i går foran Venstres gruppeloka­le.

Praecis hvad rygtet gik ud på – og hvornår han selv hørte det første gang – afviser Søren Gade dog at svare på.

Har du fået rygtet bekraeftet – af Jakob Engel-Schmidt tidligere?

– Jamen, vi har gjort det, vi kunne gøre ud fra de rygter og historier, som vi har hørt. Jeg fik først – og det er den skinbarlig­e sandhed – bekraeftel­se i går (tirsdag, red.) på, at Jakob EngelSchmi­dt har mistet sit kørekort, fordi der var fundet kokain, efter han var blevet stoppet af politiet.

Ifølge Søren Gade har Venstre også i et eller andet omfang handlet i sagen, da rygtet dukker op.

Jakob har dummet sig

Vi føler også et ansvar

– Det er måske internt. Det har vaeret min holdning lige fra starten, at hvis Jakob har et problem – og det har han jo – så vil vi selvfølgel­ige gerne hjaelpe. Vi føler også et ansvar.

– Har I så ikke også et ansvar for at forfølge det rygte, når I hører det?

– Jo, det har vi også gjort, men det må Jakob selv svare på. Jakob har dummet sig, og det har han sagt, og det har en konsekvens.

– Har du hørt det praecise rygte, at han skulle have kørt i narkopåvir­ket tilstand?

– Ikke at han var narkopåvir­ket. Jeg har bare hørt, at han bliver stoppet af politiet.

 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? Venstres gruppeform­and, Søren Gade, havde hørt visse ’rygter’. Men han anede intet om kokain-kørsel, da Jakob Engel-Schmidt 1. oktober fik orlov fra Christians­borg.
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX Venstres gruppeform­and, Søren Gade, havde hørt visse ’rygter’. Men han anede intet om kokain-kørsel, da Jakob Engel-Schmidt 1. oktober fik orlov fra Christians­borg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark