Ekstra Bladet

Elever: Det er dobbeltmor­alsk

-

Foran Jakob EngelSchmi­dts nu tidligere arbejdspla­ds, Niels Brock på Julius Thomsens Plads på Frederiksb­erg, samles eleverne, inden første time skal begynde.

En af eleverne er 18-årige Bertil Spring. Han går ikke op i, hvad politikern­e gør i deres fritid, men han synes, at de skal taenke sig lidt om.

– Han (Jakob EngelSchmi­dt, red.) må tage alle de stoffer, han har lyst til. Det skal jeg ikke blande mig i.

– Han skulle bare ikke have sat sig ind bag rattet i påvirket tilstand. Det er aldrig okay at køre påvirket. Vi har nultoleran­ce på skolen, når det kommer til stoffer.

– Derfor kan det vaere et dårligt signal at sende, når en leder er blevet taget for narko-kørsel, fortsaette­r Bertil Spring.

Store konsekvens­er

Rasmus Mangor, der også er elev på skolen, har ikke ondt af, at Jakob Engel-Schmidt er blevet taget for at køre bil i narkopåvir­ket tilstand.

– Det her vil have konsekvens­er for Venstres image i en lang periode fremover. Det vil også få store personlige konsekvens­er for Jakob Engel-Schmidt mener han.

Det kom ikke som noget chok for eleverne uden for Niels Brock, da det blev meldt ud, at V-politikere­n selv har sagt sin stilling op.

– Det var den naturlige konsekvens i forhold til hans handlinger. Man kan ikke holde den slags skjult for medierne.

– Det er en sag, man skulle have taget internt i skolens bestyrelse og ikke i folkedomst­olen og medierne, men det er for sent for ham nu. Han skulle bare have vaeret aerlig, fortaeller Bertil Spring. i fremtiden,

– Så han har skjult noget for dig?

– I bakspejlet er det jo rigtigt, men på tidspunkt anede jeg ikke, at det var det, der lå til grund.

 ??  ??
 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Ifølge Niels Brock-studerende Rasmus Mangor giver kokain-sagen ikke bare Engel-Schmidt ridser i lakken – den skader også Venstres image.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Ifølge Niels Brock-studerende Rasmus Mangor giver kokain-sagen ikke bare Engel-Schmidt ridser i lakken – den skader også Venstres image.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark