Ekstra Bladet

LTF-praesident talte pakistansk med bandemedle­m

- PRIVATFOTO fish@eb.dk

I går begyndte ankesagen, hvor Loyal to Familia (LTF)lederen, Shuaib ’Shebi’ Khan, er tiltalt for verbale trusler rettet mod en betjent.

Da sagen kørte ved byretten i oktober, fik bandebosse­n tre måneders faengsel samt en betinget udvisning for blandt andet at have sagt ’pas på din ryg’ til en betjent under en visitation på Blågårds Plads en sen aften i juli.

Shuaib Khan var ikke mødt op ved gårsdagens retsmøde, hvor anklageren kraevede, at udvisninge­n skal gøres ubetinget, sådan at den 31-årige Khan kan udvises til Pakistan.

Shuaib Khan er født i Danmark og har kun besøgt Pakistan få gange. Hans naermeste familie bor i Danmark og i England.

Han har derfor kun sporadisk kontakt til Pakistan, lød det i byretten.

Naesten flydende

Da sagen kørte ved byretten, forklarede Shuaib ’Shebi’ Khan via sin advokat, Michael Juul Eriksen, at han kun gebrokkent talte sproget punjabi.

I forhold til det sproglige er politiet og anklagemyn­digheden dog af en anden holdning.

Ved gårsdagens retsmøde afspillede anklageren, Anders Riisager, en raekke aflyttede telefonsam­taler, som Shuaib Khan har ført, mens han sad faengslet.

Her var han ikke underlagt besøgs- og brevkontro­l, og derfor kunne han frit ringe ud til et snaevert udvalg af personer, der var godkendt af Kriminalfo­rsorgen.

Blandt dem var der et andet ledende medlem af LTFbanden.

I de ni samtaler talte den tiltalte bandeboss på punjabi med det andet bandemedle­m.

En tolk har over for politiet udtalt, at det gik fint.

– De to personer taler godt og klart forståelig­t punjabi, naesten flydende, har tolken forklaret.

Har vaeret på tur

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r har bandebosse­n vaeret på tur den seneste halvanden måneds tid. Her har han blandt andet opholdt sig på Costa del Sol i Spanien.

Men ved gårsdagens retsmøde kom det ikke frem, hvor han har opholdt sig, eller op.

– Jeg har tavshedspl­igt i forhold til mine klienter, så derfor vil jeg ikke svare på spørgsmåle­t om, hvor han er, og hvorfor han ikke er mødt op i dag.

– Så det må du spørge ham om, sagde Michael Juul Eriksen, forsvarer for bandebosse­n.

– Men han er fuldt indforståe­t med, at sagen gennemføre­s, uden at han er til stede, tilføjede advokaten. hvorfor han ikke mødte

 ??  ?? Shuaib ’Shebi’ Khan (i midten) er praesident for LTF-banden. Han er ved Østre Landsret tiltalt i en sag om trusler, hvor han kraeves udvist.
Shuaib ’Shebi’ Khan (i midten) er praesident for LTF-banden. Han er ved Østre Landsret tiltalt i en sag om trusler, hvor han kraeves udvist.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark