Ekstra Bladet

HAN GRAED OG SAGDE AV

18-årige Alexander Petrovic var blandt de første, som fandt niårig dreng, der var blevet kørt ned af en flugtbilis­t i Svendborg

- ULRIK BACHMANN ulba@eb.dk

Den niårige dreng, som tirsdag morgen kort før klokken 7.27 blev kørt ned og efterladt hårdt kvaestet på Mølmarksve­j i Svendborg, var ved bevidsthed, da de første forbipasse­rende kom hen til ham.

Det fortaeller 18-årige Alexander Petrovic, der var blandt de første på stedet til at hjaelpe drengen og sørge for, at han blev hentet i ambulance og kørt til behandling på hospitalet.

Alexander Petrovic var på vej hjem fra sin kaereste, da han kom forbi på Mølmarksve­j og så drengen ligge kvaestet på vejen.

– Drengen lå ude på vejen. Jeg parkerer ved den første sidevej og løber hen til ham. Der står allerede nogen ved ham, og der er ved at blive ringet efter en ambulance, siger Alexander Petrovic til Ekstra Bladet.

Alexander Petrovic vaelger at saette sig ved siden af drengen for at trøste ham.

– Jeg tager hans hånd og nusser på den. Og jeg nusser ham på kinden. Drengen åbner øjnene og siger 'aaaaaaav', fortaeller Alexander Petrovic.

– Mens vi venter på ambulancen, prøver jeg at snakke til drengen for at holde ham vågen. Og han siger også, hvad han hedder, forklarer Alexander Petrovic.

På vej til skole

Fyns Politi har onsdag eftermidda­g skrevet i en pressemedd­elelse, at man nu er sikker på, at drengen er blevet ramt af en flugtbilis­t. Det har politiet konstatere­t ud fra overvågnin­gsbilleder.

Drengen var på vej til skole, og på billederne ser man drengen løbe ud på vejen fra Jaegermark­en midt imellem Skyttevej og Hesselbjer­g. Her bliver drengen ramt af en mellemstor, formentlig nyere mørk personbil. Bilisten vaelger efter sammenstød­et at køre videre uden at give sig til kende.

Ingen har tilsynelad­ende set sammenstød­et. Heller ikke Alexander Petrovic, fortaeller han til Ekstra Bladet.

– Og hvis der har vaeret en mørk bil, så havde jeg mit fokus på drengen, siger han.

Alexander Petrovic fortaeller, at det først var senere på dagen, da han var i skole på den kombinered­e ungdomsudd­annelse i Svendborg, at det gik op for ham, at drengen var kommet mere alvorligt til skade, end det umiddelbar­t så ud til. Faktisk var der ikke så meget at se på drengen, da Alexander Petrovic sad ved ham.

Kan ikke huske noget

Men på Odense Universite­tshospital konstatere­de laegerne, at drengen havde pådraget sig mange knoglebrud. Blandt andet på skulderen, hoften og benene.

– Ud over at drengen graed, var der ikke så meget at se på ham på det tidspunkt. Men han havde det slemt. Det kunne man godt fornemme, siger Alexander Petrovic.

Drengen har ikke selv kunnet hjaelpe politiet med oplysninge­r i sagen. Han kan ikke huske noget.

Alexander Petrovic fortaeller til Ekstra Bladet, at han i forbindels­e med at tage sit kørekort til personbil har vaeret på et obligatori­sk kursus i førstehjae­lp. Det er indholdet fra det kursus, som har gjort, at han valgte at reagere, som han gjorde.

Om flugtbilis­ten han:

– Jeg blev chokeret, da det senere på dagen viste sig, at han formentlig blev ramt af en bilist, der valgte at køre fra stedet. Man burde tage lidt mere ansvar.

Fyns Politi efterlyser hjaelp fra offentligh­eden til at finde frem til flugtbilis­ten. Fyns Politi fortaeller, at bilen, der ramte drengen, helt sikkert har fået skader på fronten.

Har man oplysninge­r i sagen, kan politiet kontaktes på tlf. 114. siger

Bilisten valgte efter sammenstød­et at køre videre uden at give sig til kende.

For første gang i Europa er en mand blevet dømt for på sin hjemmeside at vejlede i brugen af en pirattjene­ste. I godt et år fik besøgende på en hjemmeside en grundig vejledning i, hvordan de kunne bruge den ulovlige streamingt­jeneste Popcorn Time til at hente nye film, og hvordan de undgik at blive afsløret. Det gav i går manden en dom på seks måneders betinget faengsel ved Retten i Odense.

 ?? FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN ?? Først på stedet
Alexander Petrovic nussede den tilskadeko­mne dreng på hånden og på kinden, mens de ventede på ambulancen.
FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN Først på stedet Alexander Petrovic nussede den tilskadeko­mne dreng på hånden og på kinden, mens de ventede på ambulancen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark