Ekstra Bladet

Burka-koks i Løkkes rodebutik

-

politiet, vil hun ud over bøden også skulle regne med besøg i hjemmet fra de sociale myndighede­r, der vil undersøge, f.eks. om der er tale om en kriminel eller radikalise­ret familie.

Hvordan reglerne naermere skal udformes, kan kloge embedsmaen­d bruge mange uger på at finde ud af. Men sagen lander, og forbuddet bliver vedtaget.

at forløbet i den FOR LØKKE ER ULYKKEN, grad har udstillet regeringen­s interne splittelse­r og den svage ledelse, der praeger foretagend­et.

For spørgsmåle­t er selvfølgel­ig, hvorfor man ikke har pakket det hele på plads for laengst.

I Venstre er der heller ikke enighed. Den evige Birthe Rønn Hornbech lagde i går op til, at hun skal tilbagehol­des af politiet, fordi hun i denne kolde vintertid baerer et mega-stort halstørkla­ede for at holde influenza på afstand. Derved falder hun ind under ’tildaeknin­gs-forbuddet’.

Nu ved den tidligere politimest­er udmaerket, at den slags søforklari­nger intet indtryk gør på politiet, så vi forudser, at Birte Rønn blive slaebt på stationen iført tørklaede og staerke ord.

Søren Gade I GÅR MÅTTE GRUPPEFORM­AND melde ud, at hans gruppe ikke får lov at stemme frit.

Spørgsmåle­t er så, om en rimelig staedig Eva Kjer Hansen, der er erklaeret modstander af forbuddet, vil lade sig banke på plads af den aftraedend­e gruppeform­and. Isaer fordi enhver ved, at heller ikke statsminis­ter Lars Løkke anser et burka-forbud for Danmarks vigtigste politiske problem, men i Venstres gruppe har gruppens jernfront – anført af hardlinere­n Marcus Knuth – for laengst gjort det klart, at nu skal det burka-forbud bankes igennem. Uanset kaevl og modstand.

der så ud af det?

OG HVAD KOMMER

Naeppe meget. I regeringen er forventnin­gen, at der vil komme en tre-fire sager med burka-klaedte muslimske kvinder om året. Dansk Folkeparti har samme forventnin­g. Men det afgørende er ikke antallet, men signalvaer­dien. Forbuddet mod burka og niqab bedømmes som en stor vaerdipoli­tisk sejr.

Derfor kunne DF også leve med, at der ikke blev indført faengselss­traf for at baere burka. Symbol-sejren er langt vigtigere. En smilende Martin Henriksen har gjort dannebrogs­flaget klart.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark