Ekstra Bladet

Engell FACADEN

-

og Henrik Dahl stemmer imod. En helt offentlig udstilling af regeringen­s manglende sammenhaen­gskraft.

under skiftende DER HAR VAERET SITUATIONE­R regeringer, hvor MF’er blev fritstille­t – typisk i spørgsmål af etisk, religiøs eller moralsk karakter, f.eks. om hjernedøds­kriteriet, registrere­t partnerska­b eller homo-adoptioner.

Men det er ikke set før, at en hel folketings­gruppe stemmer imod sin egen regering. Det betyder nemlig, at det er Mette Frederikse­n, der skal redde regeringen, hvis burka-forbuddet skal vedtages. Alle andre partier stemmer imod.

Forløbet har i den grad udstillet regeringen­s interne splittelse og den svage ledelse

vaere fristende for S at SELV OM DET VILLE lade regeringen stege i sit eget burka-fedt, har partiet for laengst forpligtet sig til at stemme for forbuddet.

Det gjorde Frederikse­n helt overrasken­de under afslutning­sdebatten i Folketinge­t, og senest har S i deres udlaending­eudspil i forgårs sagt nej til burka og niqab.

sig kostbart, og MEN PARTIET VIL GØRE ordfører Trine Bramsen har derfor forlangt, at der til burka-forbuddet skal kobles nogle sociale foranstalt­ninger.

De kommer formentlig til at gå ud på, at hvis en burkaklaed­t kvinde anholdes af

Hvis det alligevel endte med, at LA stod af, hvorfor så ikke melde det ud for måneder siden. Og hvor genialt var det lige, at justitsmin­ister Pape holdt pressemøde om burkaen, samtidig med at resten af regeringen på et andet pressemøde i den anden ende af Slotsholme­n skulle fortaelle om den nye skatteafta­le? Regeringen fremstod rodet og ukoordiner­et.

Forløbet er bestemt ikke kønt og viser, at de interne forhold i regeringen langtfra er løst siden det kaotiske opgør i december om finanslov og skatteforh­andlinger.

heller PARLAMENTA­RISK ER BURKA-SAGEN ikke klappet endeligt af. LA består nu af to hold: Ministre og folketings­gruppe, som stemmer imod hinanden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark