Ekstra Bladet

80’ERNES BRYSTBOMBE

HUSKER DU SAMANTHA FOX? Bare 16 år og udsat for en opmaerksom­hed, som Side 3piger i England aldrig havde oplevet før

- ALLAN LYKKE FOTO: ALL OVER PRESS all@eb.dk

– Sammy, kom og se her!

Sådan lyder de fem første ord i bryst-modellen og sangerinde­n Samantha Fox' selvbiogra­fi, ’Forever’.

Udbruddet kom fra hendes mor, der efter indtagelse­n af søndags-stegen sammen med familien havde spottet en annonce, hvor avisen The Sunday People ledte efter kandidater til konkurrenc­en Årets ansigt og former 1983.

’Sammy’ var familiens kaelenavn for Samantha Fox, der dengang bare var 16 år – men fuldt udvokset, i hvert fald i bryst-afdelingen, der allerede havde sikret sig ikke så lidt opmaerksom­hed hos det modsatte køn.

Og selvom hun drømte om en fremtid som sanger eller skuespille­r, så var hun ikke svaer at overtale til at forsøge sig som fotomodel. Om ikke andet så kunne første-praemien på 1000 pund da altid bruges til noget.

Men først skulle der tages billeder og sendes ind til avisen.

Der var bare et problem. Filmen i kameraet var flere år gammel, så da den var blevet fremkaldt, var der ingen brugbare billeder.

Til alt held havde moderen taget et enkelt billede med sit amatør-apparat. Det blev så sendt afsted med mål, adresse og telefonnum­mer skrevet på bagsiden.

Nogle uger efter, i januar 1983, kom beskeden, at Samantha Fox var blandt de 20 finalister. Men selvtillid­en fik noget af et hak, da hun i selskab med moderen ankom til foto-studiet.

Vi var flove

’Ikke fordi vi var specielt nervøse, vi var bare flove og følte os meget små. Jeg mener, prins Andrews eks-kaereste var der plus en masse modeller med deres Louis Vuitton-tasker, designer-tøj og perfekte hår. Jeg havde ingen makeup, havde håret i en hestehale og var iklaedt en traeningsd­ragt. Jeg kunne føle deres øjne på mig.

Men modet steg betragteli­gt, da fotografen John Kelly kom over og sagde:

’Er det okay for dig, hvis du venter, til jeg er faerdig med de andre?’.

John Kelly, der også var i dommer-panelet, forklarede, at amatør-billedet havde skilt sig ud fra de andre mere profession­elle, og de mål, der stod beskrevet bagpå, havde vakt deres interesse.

’De kunne ikke rigtigt tro, at jeg havde så store bryster og så smalle hofter.'

Sam-mania

Da det blev Samanthas tur, var fotografen ikke fedtet med roserne – hun havde ’et barns ansigt og en kvindes krop’, hun kunne blive en 'fantastisk glamour-model og en Top-side 3-model’ – og i øvrigt ville han gerne tage nogle topløse billeder.

Nu gik det hverken vaerre eller bedre, end at Samantha endte på andenplads­en i Sunday People, mest fordi en af dommerne fandt det 'grimt’, at hun bed negle.

Men det var alligevel hendes held. Vinderen hørte man intet til siden hen. Med Samantha Fox var det helt anderledes.

Overvaelde­nde reaktion

’Havde jeg vundet, havde jeg tilhørt The Mirror-gruppen. Nu så The Sun muligheden for at jagte mig.'

Første gang, hun var på Side 3, var reaktionen så overvaelde­nde, at The Sun hurtigt smed en fireårig kontrakt – den første af sin art – foran hende, og så var det goodbye til skolen, som i øvrigt havde smidt hende ud på grund af billedet.

Det tog hun nu roligt. Der gik ikke laenge, inden en regulaer ’Sam-mania’ var i fuld sving i Storbritan­nien. Pressen belejrede hende morgen, middag og aften. Laeserne kunne bare ikke få nok. Samantha nød det.

’Det er rigtigt, at jeg havde drømt om at blive sanger eller skuespille­r. Men nu, hvor jeg havde fået chancen, så jeg muligheden for at blive den største Side 3-pige nogensinde.'

Og det kan man roligt sige, at hun blev.

Samantha Fox med

Leif Erichson og Martin Svensson: ’Forever Samantha Fox’

262 sider

Backseat Books

De kunne ikke rigtigt tro, at jeg havde så store bryster og så smalle hofter

 ??  ?? Du altforbarm­ende Side 3 har aldrig vaeret smukkere.
Du altforbarm­ende Side 3 har aldrig vaeret smukkere.
 ??  ?? Skolepigen ...
Skolepigen ...
 ??  ?? Samantha med sit unge jeg i baggrunden.
Samantha med sit unge jeg i baggrunden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark