Ekstra Bladet

Gerningsma­nden var påvirket af tre stoffer

-

En indbrudsty­v af asiatisk oprindelse, der er stofmisbru­ger, går i klunset tøj og efter drabet på Heidi Abildskov var såret dybt i sin ene hånd.

– Hvem kender ham? Giv os et tip, siger Nordsjaell­ands Politi.

Politiinsp­ektør Lau Thygesen tror og håber, at de nye oplysninge­r i Heidi-mordet kan give politiet et laenge ventet gennembrud.

– Vi er glade. Nu kan vi målrette vores efterforsk­ning og lede efter en asiatisk indbrudsty­v med et stofmisbru­g, siger Lau Thygesen.

Retskemisk­e undersøgel­ser af gerningsma­ndens blod har vist, at han var påvirket af amfetamin, kokain og ketamin, da han draebte Heidi Abildskov.

Hvis politiet finder en mistaenkt, vil det vaere en smal sag for politiet at få be- eller afkraeftet, om han er morderen. Politiet har overvaelde­nde mange beviser mod gerningsma­nden i form af dnaprofil, fingeraftr­yk og håndaftryk.

Ukendt i politiets dna-register

Drabsmande­n er indtil nu ukendt i politiets dna- og fingeraftr­yks-register, men derfor kan han godt have vaeret i kontakt med politiet på et tidspunkt.

Det er kun, hvis han sigtes for en forbrydels­e med en strafferam­me på mindst halvandet års faengsel, at politiet kan tage en dna-test i form af et mundskrab og hans fingeraftr­yk.

– Han kan godt have vaeret i forbindels­e med politiet for små forseelser, hvor vi ikke tager dna eller fingeraftr­yk. Derfor tjekker vi nu vores systemer for at lede efter en person med den beskrivels­e, siger Lau Thygesen.

Han tror ikke på, at gerningsma­nden er turist eller på anden måde tilrejsend­e, men en asiat med tilknytnin­g til Danmark, som formentlig faerdes i et narkomiljø.

– Vi har et stort behov for at få tips fra befolkning­en om, hvem gerningsma­nden kan vaere. Vi håber på gode og mange henvendels­er, siger Lau Thygesen.

 ?? Politifoto ?? Havde en skadet højre hånd, som derfor sandsynlig­vis var plastret til/bundet ind. Var klaedt i grå joggingbuk­ser af maerket ’Leopard’ str. 176 med mørkeblå og gule striber langs benene. Bar en sort dynejakke af maerket ’Buddy’ str. large. Medbragte en...
Politifoto Havde en skadet højre hånd, som derfor sandsynlig­vis var plastret til/bundet ind. Var klaedt i grå joggingbuk­ser af maerket ’Leopard’ str. 176 med mørkeblå og gule striber langs benene. Bar en sort dynejakke af maerket ’Buddy’ str. large. Medbragte en...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark