Ekstra Bladet

Saet pensionen op

-

Jeg gad godt vide, om jeg er den eneste i Danmark, som synes, at det er på høje tid, at pensionen bliver sat op.

Det er da ikke i orden, at pensionen er så lav, som den er i dag. Det handler om borgere, som har arbejdet og betalt skat hele deres liv.

Det kan da ikke vaere rigtigt, at alle de aeldre medborgere, der har haft arbejde med lave lønninger, og som derfor ikke har haft råd til at spare op til pension, får så lidt at leve af, som de desvaerre gør i dag. Det er langt ude, at der bliver modregnet i borgeres pensionsti­llaeg, hvis de er gift eller bor sammen med andre.

En folketings­politikers pension svinger mellem 86.598 kroner og op til 318.475 kroner om året – dem, som har vaeret på Borgen i over 20 år, får den højeste sats. Så der er altså nogle folkevalgt­e, der mener, at de er cirka 26.500 kroner vaerd om måneden i pension.

Man må da sige, at der er stor forskel på disse folkevalgt­e og alle de stakkels borgere, som har arbejdet hårdt hele livet og ikke har haft råd til at spare op til pension.

Men der er nok lange udsigter til, at aeldremini­ster Thyra Frank (LA) tager penge med til de aeldre, og nu har forsvarsmi­nister Claus Hjort Frederikse­n jo desvaerre lige brugt 12,8 milliarder til fly og missiler, og så er der brugt en masse penge på tåbelige skattelett­elser.

Rune Olsen

Hyben Alle 100 Kastrup

 ?? FOTO: MORTEN LAU-NIELSEN/RITZAU SCANPIX FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Lars Løkke købte katten i saekken, da han tog Liberal Alliance med i regeringen, mener J. Hartmann.
FOTO: MORTEN LAU-NIELSEN/RITZAU SCANPIX FOTO: RENÉ SCHÜTZE Lars Løkke købte katten i saekken, da han tog Liberal Alliance med i regeringen, mener J. Hartmann.
 ??  ?? AEldremini­ster Thyra Frank vil desvaerre naeppe kaempe for højere pension til de almindelig­e, danske pensionist­er, spår Rune Olsen.
AEldremini­ster Thyra Frank vil desvaerre naeppe kaempe for højere pension til de almindelig­e, danske pensionist­er, spår Rune Olsen.
 ??  ?? Tommy Ørum Knudsen er utilfreds med pensionist­ernes vilkår og mener, tiden er inde til at oprette et aeldrepart­i.
Tommy Ørum Knudsen er utilfreds med pensionist­ernes vilkår og mener, tiden er inde til at oprette et aeldrepart­i.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark