Ekstra Bladet

Vanvittig russisk korruption i Sochi

-

Sochi, 2014 Regningen endte officielt på godt 50 milliarder dollars – og det beløb er endda for lavt, mener visse eksperter.

Men uanset hvad blev Vinter-OL i russiske Sochi historiens suveraent dyreste vinter-lege.

Iagttagere og eksperter undrede sig over russernes idé om at laegge et vinterOL et sted, der mere tog sig ud som ferie-resort for badegaeste­r. Det bliver fortsat koldt om vinteren, men slet ikke så koldt, som man kunne ønske for et VinterOL.

Området var fuldstaend­ig blottet for arenaer i forvejen, og infrastruk­tur var en by i … ja, Rusland.

Derfor måtte man blandt andet bygge en vej og en togforbind­else mellem Sochi og Krasnaya Polyana, hvor ski- og snowboardk­onkurrence­rne fandt sted.

Vild korruption

Det alene løb op i ti milliarder dollars – eller mere end det kostede at afholde hele Vinter-OL i Vancouver fire år tidligere.

Derudover blev der i forbindels­e med legene brugt naermest uendelige summer på korruption og bestikkels­e, der er et voldsomt problem i Rusland. En rapport fra to ledende opposition­spolitiker­e, Boris Nemtsov og Leonid Martynyuk, fastslog, at op mod 30 milliarder dollars forsvandt på den konto.

Efterfølge­nde blev Nemtsov i øvrigt likvideret i Moskva, mens Martynyuk er flygtet og bosat i New York.

 ?? FOTO: ALEXEI NIKOLSKY/AP/RITZAU SCANPIX ?? Ruslands praesident, Vladimir Putin, betragter de olympiske anlaeg i OL-byen Sochi. De russiske vinterlege i 2014 blev historiens med afstand dyreste med et samlet budget på mindst 50 milliarder dollars.
FOTO: ALEXEI NIKOLSKY/AP/RITZAU SCANPIX Ruslands praesident, Vladimir Putin, betragter de olympiske anlaeg i OL-byen Sochi. De russiske vinterlege i 2014 blev historiens med afstand dyreste med et samlet budget på mindst 50 milliarder dollars.
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? I begyndelse­n af maj 2004 var alt stadig kaos omkring de mange olympiske byggerier i og omkring hovedstade­n Athen, der endte med at koste graekerne milliarder af kroner, da regnskabet var blevet gjort op.
FOTO: ALL OVER PRESS I begyndelse­n af maj 2004 var alt stadig kaos omkring de mange olympiske byggerier i og omkring hovedstade­n Athen, der endte med at koste graekerne milliarder af kroner, da regnskabet var blevet gjort op.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark