Ekstra Bladet

Det bliver svaerere

tvivler på, at nyt VM-format er en fordel for det danske speedway-landshold

- POUL FERDINAND pf@eb.dk

Der er lagt op til den helt store omgang slagge-nostalgi, når snoren til sommer går op for VM i speedway.

I går blev de rygter, som har svirret de seneste uger, nemlig til virkelighe­d, da den internatio­nale motorunion, FIM, og GP- og VM-arrangører­ne fra BSI lancerede den største aendring af VM-formatet i i 20 år.

Speedway-bosserne har nemlig valgt at skrotte det hold-VM, som i de seneste år har udviklet sig til en polsk paradedisc­iplin.

I stedet har man valgt at give comeback til VM for par, hvor Danmark med navne som Ole Olsen, Hans Nielsen og Erik Gundersen har hentet masser af aedelt metal.

Således har den siddende danske landstraen­er, legendaris­ke Hans Nielsen, ikke faerre end syv par-verdensmes­terskaber på cv’et.

Ikke udelt begejstret

Alligevel er han ikke udelt begejstret ved udsigten til at skulle finde to danske kørere, der kan bide skeer med konkurrent­ernes topnavne. For raedselsår­et 2017, hvor Danmark floppede historisk ved hold-VM, mens ingen danskere formåede at kvalificer­e sig til grandprix-serien, gav ingen grobund for optimisme.

– Jeg ved aerligt talt ikke, om det er en fordel for os.

– Det bliver nok svaerere for mig.

– Nu skal jeg finde to, der kan køre lige op med de bedste fra de andre nationer, men det er jo ikke sådan, at der er nogen, der har skilt sig positivt ud, siger han om sin landsholds­trup, hvor veteranen Nicki Pedersen, der som eneste dansker kører GP-serien på et wildcard, og Leon Madsen glimrer ved deres fravaer.

– Vi har jo hverken Nicki eller Leon med. I forhold til Nicki er det jo hans eget valg, men det er ikke sådan, at døren er lukket helt for nogen af dem, hvis det viser sig, at de er flyvende, siger Hans Nielsen, der formentlig skal saette navne på sine udvalgte allerede i maj.

I det nye par-format er Polen direkte seedet til finalen, der køres i Wroclaw over to runder 8. og 9. juni, mens 14 nationer kører om seks finaleplad­ser 2. og 5. juni.

Det er endnu ikke offentligg­jort hvor.

 ?? FOTO: JAREK PABIJAN ?? Niels Kristian Iversen med den danske landstraen­er Hans Nielsen.
FOTO: JAREK PABIJAN Niels Kristian Iversen med den danske landstraen­er Hans Nielsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark