Ekstra Bladet

DRONNINGEN HAVDE OVERSKUD TIL AT SMILE

Dronning Margrethe og hendes sønner, svigerdøtr­e og børnebørn støttede hinanden under kongefamli­ens samlede sygebesøg hos prins Henrik

- CAROLINE CLANTE HENRIK HOULBERG TORSTEN RUUS FOTO: JAKOB JØRGENSEN ccl@eb.dk; hhp@eb.dk; ruus@eb.dk

Lige før dronning Margrethe satte sig til rette i passagersa­edet i Krone 121 i går eftermidda­g foran Rigshospit­alet, kastede hun et langt blik i retning af den ventende presse.

Spontant viste hun overskud midt i en svaer tid og lyste op i et smil. Få sekunder senere var dronning Margrethe og den sorte limousine vaek. Det samme var i hurtig raekkefølg­e biler med sikkerheds­vagter og med den indlagte prins Henriks sønner, svigerdøtr­e og børnebørn.

Det står hen i det uvisse, om dronningen­s smil efter hele den naermeste families besøg hos prins Henrik kunne vaere et lille signal om, at den alvorligt syge, 83-årige lungepatie­nt kunne vaere i bedring.

Ingen i familien virkede åbenlyst tungsindig­e. Dronningen­s og prinsens yngste børnebørn hoppede ivrigt ind i bilerne, og prinsesse Marie i en uformel, lyserød cardigan tog sig tid til at give et skulderkla­p til en assistent, der hjalp de royale gaester på vej.

Det var første gang i prinsens sygdomsfor­løb på Rigshospit­alet, at hele den naermeste kongefamil­ie var på sygebesøg.

De ankom i tre forskellig­e limousiner omkring klokken 15.

I den bidende kulde hastede de derefter ind igennem de store skydedøre under hospitalet­s opgang 2.

Pressen holdt på afstand

Dronning Margrethe kørte alene i krone-bilen, og lidt efter fulgte kronprinsp­arret Frederik og Mary i en Land Rover Discovery sammen med deres fire børn Christian, Isabella, Vincent og Josephine og prins Joachims aeldste sønner, Nicolai og Felix.

Som de sidste ankom prins Joachim, prinsesse Marie og deres datter Athena i deres private Volvo.

Pressen befandt sig et stykke vaek, og der var ikke mulighed for at stille spørgsmål eller overhøre, hvad kongefamil­ien talte om.

Kongefamil­ien var på Rigshospit­alet i tre kvarter, hvorefter de forlod stedet igen.

En alvorlig forvaerrin­g

Det vakte bestyrtels­e hos mange danskere, da kongehuset­s pressetjen­este fredag morgen meldte ud, at prins Henriks tilstand var 'alvorligt forvaerret'. En direkte retorik, der har fået eksperter til at spekulere i, om prinsens situation kunne vaere livstruend­e.

Situatione­ns alvor blev yderligere understreg­et af, at kronprins Frederik i utide valgte at afbryde sin tur til Sydkorea, hvor der lige nu afholdes vinter OL, for at vaere ved sin svaekkede fars side.

Sent besøg

Kronprins Frederik besøgte sent fredag aften sin far på Rigshospit­alet sammen med dronningen og kronprinse­sse Mary.

Efter den naermeste families sygebesøg i går, har kongehuset ikke føjet mere til fredagens udmeldinge­r om prins Henriks sundhedsti­lstand.

Sent i aftes var der heller ikke omkring Amalienbor­g ydre tegn på, at der var sket en bedring eller en forvaerrin­g med prins Henrik.

Kun et par kamerahold og pressefoto­grafer holdt stand på slotsplads­en.

 ??  ??
 ?? FOTO: NIELS HENRIK DAM ?? Prins Henrik fanget i en munter stemning, et stykke tid før hans indlaeggel­se på Rigshospit­alet i København.
FOTO: NIELS HENRIK DAM Prins Henrik fanget i en munter stemning, et stykke tid før hans indlaeggel­se på Rigshospit­alet i København.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark