Ekstra Bladet

DSB-chef: – Jeg er enig i kritikken

-

Hos ledelsen i DSB er man enig med sin kundeambas­sadør i, at rejsekorte­t ikke skal koste noget, når det automatisk skiftes ud.

– Vi er et af selskabern­e bag rejsekorte­t, der skal beslutte, hvad der skal ske i sagen, forklarer underdirek­tør i DSB Kommerciel, Aske Wieth-Knudsen, til Ekstra Bladet.

– Og vi ved, at kunderne er rigtig glade for rejsekorte­t, når de først har fået det. Men der er også nogle processer, der kan vaere lidt bøvlede.

– Kundeambas­sadøren er nu kommet med en fornuftig anbefaling om, at vi skal gøre det mere enkelt for kunderne at få et nyt rejsekort, så de uden ophold og besvaer kan rejse videre. Vi vil i den forbindels­e også kigge på gebyret, som kunderne i dag betaler for at få et nyt kort.

– Betyder det, at I bakker op om at fjerne gebyret, og at det uden problemer skal kunne lade sig gøre at overføre saldoen fra sit gamle kort til det nye?

– Vi er i hvert fald tilhaenger af, at det skal vaere gratis at få et nyt rejsekort, når det udløber, hvis vi kan finde finansieri­ngen. Og rent teknisk vil vi se naermere på, hvordan det kan lade sig gøre at overføre saldoen fra gamle til nye kort.

– Hvordan kan det ske?

– Vi kan jo ikke beslutte det alene, men vi vil i naeste måned drøfte det med de andre selskaber bag rejsekorte­t.

Også om vi kan finde pengene til at sende kortet gratis ud til kunderne.

– Noget af det, vi ligeledes kigger på, er, om kortet kan gøres mere holdbart, så det ikke skal skiftes hvert femte år, men med laengere mellemrum. Det vil betyde, at der bliver faerre kort, som skal skiftes ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark