Ekstra Bladet

Nu er det nok Løkke vil af med Gade

-

da. Forholdet mellem de to er så ringe, at Gade end ikke orientered­e Løkke om sin opstilling. Statsminis­teren måtte høre om den i medierne.

en staerk og loyal mand LØKKE VIL HAVE på gruppeform­andsposten, og dermed peger pilen på blandt andre Troels Lund Poulsen. Traktor-Troels har gode forbindels­er i alle Venstre-hjørner. Det åbner for en udskiftnin­g på den centrale beskaeftig­elsesminis­terpost – et område som Liberal Alliance vil se på med lystne øjne og for eksempel give til Joachim B. Olsen eller den driftssikr­e Christina Egelund.

Om Venstre tør slippe en ultraliber­alist som Joachim B. Olsen løs på opgaven med arbejdsmar­kedet er dog mere end usikkert. Det var hans sms fra forhandlin­gslokalet, der satte ild til den interne ballade og sammenbrud­det i forhandlin­gerne. Ikke lige den rette mand til trepartsfo­rhandlinge­r.

Liberal Alliance TIL GENGAELD KOMMER til at slippe aeldremini­ster Thyra Frank, hvis såkaldte ministeriu­m formentlig nedlaegges. Og Simon Emil Ammitzbøll-Bille kan slippe Indenrigsm­inisteriet og fortsaette med Økonomimin­isteriet, mens områderne sundhed og indenrigs laegges sammen til et nyt super-sundhedsmi­nisterium, formentlig med en staerkere og mere synlig minister end Ellen Trane Nørby (V). Det kunne vaere Søren Pind (V). Også Karsten Lauritzen (V) er et bud på noget andet end skat. Han har klaret sig overbevise­nde på en vanskelig post.

ministerie­r kan deles OGSÅ ANDRE STORE op. Eksempelvi­s har Ole Birk Olesen (LA) mere end rigeligt med at vaere minister for trafik, boliger og bygninger. De to sidste områder kan udskilles til anden en blå minister, der har bare et minimum af sympati og respekt for det arbejde, der udføres for den almene sektors 800.000 lejlighede­r. I de almene boligselsk­aber vil man rejse en hel flag-allé med aeresporte, hvis regeringen stillede med en ny boligminis­ter.

et hold nye Venstre-ministre, SKAL LØKKE OPSTILLE vil isaer fire vaere naturlige valg: Jacob Ellemann-Jensen, der har markeret sig solidt som gruppens ordfører.

Det samme gaelder Jacob Jensen – og hvis Løkke vil gøre noget for den efterhånde­n staerke gruppe af kritikere i gruppen, vil Kristian Pihl Lorentzen og en genudnaevn­else af Eva Kjer Hansen vaere optimal.

Løkke skylder Eva Kjer. Selv om han i februar 2016 truede med at udskrive valg, hvis hun blev vaeltet som fødevaremi­nister af De Konservati­ve, optrådte han alligevel som bangebuks, der reddede sin egen taburet ved at ofte hendes.

og Liberal Alliance er BÅDE I VENSTRE der stemning for, at der må ske noget. Valget naermer sig, og de traengte blå partier er nødt til at taenke på, hvordan de kan stille en styrke op, der kan møde fjenden i ildkamp.

Det ser ikke for godt ud. Samtlige meningsmål­inger sender de blå til taelling. Internt går det også ad h til. Sidste uge var én lang opvisning i manglende sammenhold. Der var blandt andet Liberal Alliances soloridt med burkaen. Og Dansk Folkeparti­s Peter Skaarup, der indtraenge­nde opfordrede de tre regeringsp­artier til at gå til valg hver for sig. Det kan ikke køre svagere.

er ikke noget mirakelmid­del EN MINISTERRO­KADE ... Men det er regeringen­s mangel på sammenhold og politik heller ikke.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Lars Løkke (tv.) har fået nok af Venstres gruppeform­and, Søren Gade (th.). Løkke føler ikke, at han får den fornødne opbakning og vil sende Gade laengere ned i hierarkiet.
FOTO: JENS DRESLING Lars Løkke (tv.) har fået nok af Venstres gruppeform­and, Søren Gade (th.). Løkke føler ikke, at han får den fornødne opbakning og vil sende Gade laengere ned i hierarkiet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark