Ekstra Bladet

Scorer million i efterveder­lag

- LOUISE SVANE PEDERSEN lsp@eb.dk

Mødrehjael­pens nye direktør, Ninna Thomsen, var tidligere sundheds- og omsorgsbor­gmester i Københavns Kommune. En post hun sad på i to perioder, fra 2010 til 2018.

Da Ninna Thomsen har siddet som borgmester i to perioder, så har hun ret til at få godt og vel en million kroner i efterveder­lag for sit arbejde. Det er til trods for, at hun dropper borgmester­posten til fordel for et godt betalt job som direktør.

SF, som Ninna er medlem af, forslog sammen med Enhedslist­en for to år siden, at afgående borgmestre­s efterveder­lag skal modregnes i deres nye løn.

Det lød også dengang i forslaget, at det kun var afgående borgmestre, som efter embedsperi­ode ikke har sikret sig en fast indkomst, der skal have efterveder­lag.

Ninna Thomsen har besluttet sig for, at hun vil beholde sit efterveder­lag, selv om hun dermed går imod sit eget partis politik på området. Til Politiken skriver hun:

’Ja, jeg modtager et efterveder­lag og følger dermed de regler, som Folketinge­t har udstukket.’

Går i Kabells fodspor

Ninna Thomsen er ikke den eneste politiker fra SF og Enhedslist­en, der har valgt at beholde sit efterveder­lag efter endt borgmester­periode.

Den tidligere teknik- og miljøborgm­ester Morten Kabell fra Enhedslist­en sagde ja tak til efterveder­laget, da han startede i firmaet Copenhagen­size i en ledende stilling 1. januar 2018.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Ninna Thomsen.

Ja, jeg modtager et efterveder­lag

 ??  ??
 ?? FOTO: MIK ESKESTAD ?? Tidligere sundheds- og omsorgsbor­gmester Ninna Thomsen (SF) følger Morten Kabells eksempel og stopper efterveder­lags pengene i egen lomme.
FOTO: MIK ESKESTAD Tidligere sundheds- og omsorgsbor­gmester Ninna Thomsen (SF) følger Morten Kabells eksempel og stopper efterveder­lags pengene i egen lomme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark