Ekstra Bladet

Anklaget for hustruvold

- FOTO: AP

Endnu et medlem af praesident Donald Trumps stab har forladt Det Hvide Hus efter beskyldnin­ger om hustruvold.

David Sorensen, der har fungeret som taleskrive­r for Trump, traeder tilbage, efter at hans tidligere hustru har anklaget ham for vold. Mary Lou McDonald er valgt som ny leder af det irske nationalis­tparti Sinn Fein.

Hun afløser Gerry Adams, som traeder tilbage efter mere end 34 år som partileder.

Den 48-årige McDonald blev formelt valgt af de omkring 2000 delegerede, der lørdag er samlet i Dublin til en ekstraordi­naer partikonfe­rence.

Mary Lou McDonald var den eneste nominerede til lederposte­n.

Sinn Fein var den politiske gren af den irske undergrund­shaer, IRA. Partiet, der opstiller både i Nordirland og republikke­n Irland, har en historie, som er knyttet til den blodige konflikt mellem katolske nationalis­ter og pro-britiske unionister i Nordirland.

– Jeg ved, at det er store sko, der skal fyldes ud, når jeg påtager mig den rolle, som Gerry Adams har haft, og jeg ved, at det ikke er muligt, sagde McDonald efter valget i januar.

Dengang pointerede hun, at hun havde medbragt sine egne sko og sammen med partiets medlemmer vil saette ud på en rejse, som vil føre til irsk samling.

Sinn Feins vigtigste politiske mål er at genforene Irland og Nordirland i én stat. Nordirland har siden 1921 vaeret en del af Storbritan­nien.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark