Ekstra Bladet

KATJING! KONTRAKT TIL 100 MIO. KR.

- JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@eb.dk

Lars Eller har sin ishockeyfr­emtid på plads for de kommende saesoner.

Det står klart, efter at den 28-årige dansker har forlaenget sin kontrakt med Washington Capitals i NHL. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Den danske ishockeypr­ofil har underskrev­et en femårig aftale med sin nuvaerende klub, og det indbringer Lars Eller en ordentlig bunke penge.

Aftalen har en samlet vaerdi af 17,5 millioner dollar (ca. 106 millioner kroner), og Lars Eller indkassere­r omkring 21 millioner kroner årligt i forbindels­e med kontraktfo­rlaengelse­n.

Stadig tvivlsom til VM

Kontrakten er størrelses­maessig en status quo af hans nuvaerende aftale, der løb over fire år og var 14 millioner dollars vaerd. Dog har Eller i de seneste to saesoner scoret den største del af det beløb med årslønning­er på henholdsvi­s 4,25 og 4,75 millioner dollars (ca. 24 og ca. 26 millioner kroner).

Lars Eller udtrykte ellers så sent som i denne uge over for hjemstavne­ns Rødovre Lokal Nyt tvivl om, hvorvidt hans kontrakt ville blive forlaenget i hovedstads­klubben, der tradede ham for to saesoner siden midt i hans nuvaerende kontraktpe­riode.

Og han ville på den baggrund heller ikke give for store forhåbning­er om, at han kan vaere aktuel til VM på hjemmebane til maj:

– Bliver vi slået ud af slutspille­t rimelig tidligt, så er jeg i den situation, at jeg har kontraktud­løb, og at jeg måske skal søge en ny klub. Til jeg får en kontrakt, må jeg ikke spille VM. Taenk, hvis jeg bliver skadet, sagde han ved den lejlighed.

Den hurdle er altså overkommet, men Ellers VM-deltagelse er alligevel langt fra sikker.

For Washington Capitals hører for tiden til blandt NHL’s allerbedst­e hold og ligger mere end lunt i forhold til at tage en plads i slutspille­t, der starter 11. april. Han kan altså derfor nå til VM, hvis Capitals bliver elimineret hurtigt, men det er ikke et scenarie, han arbejder efter:

– Man kan ikke det hele, desvaerre. I den perfekte verden bliver vi Stanley Cupmestre, og samtidig kommer vi til at opleve VM i Danmark, men sådan er det bare ikke.

– Jeg håber først og fremmest, vi går hele vejen i NHL, siger Eller.

Han er i denne saeson noteret for 28 point i 53 kampe i ligaen og er blot tre point fra at overgå sin egen bedste pointhøst i en saeson, som blev hentet i saesonen 2012-13 for Montréal Canadiens.

Han har scoret 11 mål og er noteret for 17 assister indtil videre, og i 133 kampe i alt for Washington har han leveret 53 point i 133 kampe.

De point fordeler sig på 23 mål og 30 assister.

VM i ishockey starter 3. maj, hvor Danmark på åbningsdag­en møder Tyskland i Boxen i Herning. I de følgende dage bliver modstander­ne USA, Canada, Finland, Norge, Sydkorea og Letland.

I den perfekte verden bliver vi Stanley Cup-mestre, og samtidig kommer vi til at opleve VM i Danmark, men sådan er det bare ikke

 ?? FOTO: AP ?? – Jeg håber først og fremmest, vi går hele vejen i NHL, siger Lars Eller, med hentydning til VM i Danmark til maj.
FOTO: AP – Jeg håber først og fremmest, vi går hele vejen i NHL, siger Lars Eller, med hentydning til VM i Danmark til maj.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark