Ekstra Bladet

Le Man-racer genopstår

- MATHIAS GRAM

Jaguar er angiveligt kommet i tanke om, at man tilbage i 1955 lovede at bygge 100 styks af den legendaris­ke Dtype racerbil – og af en eller anden grund kun fik bygget 75. Det vil det britiske sportsvogn­smaerke nu råde bod på ved at bygge de sidste 25 biler.

Det er ellers ikke fordi, Jaguar D-type ikke gjorde opmaerksom på sig selv tilbage i midten af 50'erne. Bilen vandt Le Man 24-timers løbene mellem 1955-1957, havde en sekscylind­ret XK motor og en markant finne, der fik Jaguaren til at ligne et lavtgående jagerfly. Alligevel stoppede produktion­en af racerbilen allerede et par år efter, at den var sat i gang.

Siden har mange forsøgt at kopiere den ikoniske bil, men Jaguar forsikrer, at hobbybilby­ggerne nu godt kan laegge skaerebrae­ndere og skruetraek­kere fra sig hjemme i skurene.

Ekspertern­e hos den engelske bilproduce­nt har fået adgang til de originale tegninger, så man er sikker på, at de nye biler bliver helt identiske med de oprindelig­e. Bilerne skal også bygges hos Jaguar Land Rover Classic Works i Warwickshi­re lidt uden for Birmingham.

- Jaguar D-type er en af de mest ikoniske racerbiler produceret nogensinde med en enestående historie i verdens hårdeste motorløb. Og den er lige så spektakula­er i dag som dengang, siger Tim Hannig, der er chef for Jaguar Land Rover Classic, i en pressemedd­elelse.

De 25 biler bliver produceret i to udgaver: Den oprindelig­e 'shortnose'-udgave fra 1955 og 'longnose'-udgaven fra året efter..

Bilens pris er en hemmelighe­d, men man er velkommen til at ringe til fabrikken, hvis man er interesser­et, forlyder det.

 ?? FOTO: JAGUAR ?? Den første ’nye’ Jaguar D-type er allerede klar.
FOTO: JAGUAR Den første ’nye’ Jaguar D-type er allerede klar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark