Ekstra Bladet

FORD INVITERER TIL ASFALTBAL

Ford Fiesta ST-Line kan flere af de fraekke trin – og har ikke kun dansesko på for syns skyld. Selv om den ikke er decideret hurtig, kører den fremragend­e og er til at betale

- CHRISTIAN SCHACHT

Går Fords ingeniører mon til dans, når de ikke udvikler og fintuner bilerne hjemme på fabrikken? Man skulle naesten tro det.

Ford Fiesta laegger nemlig op til asfaltbal og bevaeger sig simpelthen mere atletisk end konkurrent­erne. Det er sjovt. Og effektivt.

Ford har en lang tradition for at tilbyde skrappe versioner af maerkets husholdnin­gsbiler, og når en Fiesta hedder ST til efternavn, er det et signal om noget, der kører staerkt. Der er således også en 200 hestes Fiesta ST lige om hjørnet - men mindre kan gøre det, viser vores test af den nye ST-Line.

Vi tester Fiesta 1,0 Ecoboost 125 ST-Line, der koster 181.090 kr. plus levering. Det er en merpris på godt 7000 kr. i forhold til den mere komfortori­enterede Titanium.

Designet fejler ikke noget, for kølergitte­r med bikubemøns­ter, sideskørte­r, tagspoiler og 17 tommer alufaelge er standard.

Testbilen er peppet yderligere op med faelge på 18 tommer, der koster 6880 kr., og for de penge får man også tonede ruder med i købet. Samtidig står vognen lavere takket vaere sportsaffj­edring, der er standard.

Indbygget køreglaede

Indvendigt er forsaedern­e lidt mere sportslige, der er pedaler og gearknop i alulook, et fraekt laederrat og nyt indtraek.

Standard er en 6,5 tommer skaerm, men Ekstra Bladet har den større otte tommer af slagsen med om bord, og det er en virkelig overskueli­g og lynhurtig skaerm at betjene.

Merprisen er kun 1260 kr. Og man kan opgradere til B&O for yderligere godt 4000 kr.

Under daekbraend­erdesignet banker i testbilen et hjerte af guld. Det er den 1,0 benzinmoto­r med turbo, som her yder 125 hk, og som endda kan opgraderes til 140 hk for kun 5000 kr.

På små, snoede veje er Ford Fieste ST-Line i en klasse for sig, når det gaelder evnen til at styre så praecist som i langt mere sportslige biler.

Her er der simpelthen indbygget køreglaede, som også holder i en stresset hverdag, hvor man kommer til at elske dens letkørthed.

På motorvejen er bilen overrasken­de støjsvag, både hvad angår larm fra motor, vind og daek, og der er ingen problemer med at køre selv laengere straekning­er - lige bortset fra at fjedrene er ganske hårde i det.

Her skal man gøre op med sig selv, om man vil leve med den noget hårde undervogn.

Skøn motor

Motoren er blandt de allerbedst­e på markedet, og man maerker ikke, at den blot har tre cylindre.

Den traekker blot helt fra bunden, og man behøver ikke at skifte gear saerlig ofte, hvis man er dovent anlagt. Det er nu ellers en fornøjelse, for gearkassen med seks trin er også blandt de bedste på markedet.

Du må endelig ikke spare de 4650 kr., som en såkaldt assistentp­akke 1 koster, for den indeholder automatisk

nødbremse, der burde vaere standard, og så en virkelig velfungere­nde adaptiv fartpilot, der selv holder afstand til bilen foran.

Gearskifte­t matcher fint motoren, og sjette gear er tilpas højt, hvilket resulterer i gode egenskaber på motorvej.

Normalt må man indgå en masse kompromise­r i biler, der blot er fire meter lange, men det er ikke tilfiaelde­t med Ford Fiesta ST-Line.

Med multijuste­rbart rat og forsaeder, der kan skubbes

På små, snoede veje er Ford Fiesta ST-Line i en klasse for sig

bagud i det uendelige, sidder selv høje chauffører perfekt i førersaede­t.

Vaerre er det på bagsaedet. Taberen er nemlig voksne bagsaedepa­ssagerer, der får klemt knaeene, og der er heller ikke ret meget plads til deres bagage. Der kan desuden ikke monteres traek på ST-Line.

Så er risikogrup­perne advaret. Men når den beskedne komfort og ditto pladsforho­ld er naevnt, har den nye Ford ST-Line bestemt sin berettigel­se.

 ?? FOTOS: CHRISTIAN SCHACHT ?? Den fraekke røde farve og det sportslige design med tagspoiler, nye kofangere, aendret kølergitte­r og skørter får Fiesta ST-Line til at ligne en GTI.
FOTOS: CHRISTIAN SCHACHT Den fraekke røde farve og det sportslige design med tagspoiler, nye kofangere, aendret kølergitte­r og skørter får Fiesta ST-Line til at ligne en GTI.
 ??  ?? Ford Fiesta 1,0 Ecoboost ST-Line koster bare 7000 kr. mere end den komfortori­enterede Titanium-model.
Ford Fiesta 1,0 Ecoboost ST-Line koster bare 7000 kr. mere end den komfortori­enterede Titanium-model.
 ??  ?? Interiøret er peppet op med et laekkert lille laederrat og aludetalje­r på pedaler og gearstang.
Interiøret er peppet op med et laekkert lille laederrat og aludetalje­r på pedaler og gearstang.
 ??  ?? Bilen har den velfungere­nde 125 hk benzinmoto­r, men for kun 5000 kr. kan du opgradere til 140 hk.
Bilen har den velfungere­nde 125 hk benzinmoto­r, men for kun 5000 kr. kan du opgradere til 140 hk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark