Ekstra Bladet

SELVPORTRA­ET

- PRIVATFOTO

Den bog, jeg er mest stolt over at have skrevet, er …

Stolt er ikke lige et ord, jeg vil bruge, men jeg vil sige, at min nye roman ’32 cm’ er en af de maerkeligs­te skriveople­velser, jeg har haft. Det viste sig, at den historie, jeg havde skrevet på over et år, var identisk med Harvey Weinstein-historien, som først brød ud i lys lue, da jeg var faerdig med min. Vildt, mand!

Hvis jeg ikke må anbefale en af mine egne bøger, vil jeg afgjort anbefale denne …

Stephen Kings ‘Dark Tower’-serie, og Groucho Marx’ selvbiogra­fi.

Af alle de bøger, der er skrevet, ville jeg allerhelst have skrevet …

De sidste fire sider i ‘Den Store Gatsby’ af Scott Fitzgerald. På amerikansk. De er virkelig svaere at overgå.

Jeg har aldrig fået det gjort, men burde nok have laest …

Der er ikke nogen bøger, jeg burde have laest. Burde er ikke ord, jeg bruger, men her er det sgu i jeres naeste spørgsmål!

Jeg burde aldrig have laest …

de anmeldelse­r, en ukendt, lille gnom med dårlig ånde, sure sokker, fedtet hår og et blik der siger: ’undskyld jeg er her’, har skrevet om mine tre sidste bøger i Ekstra Bladet. Han hedder Hilton til efternavn, og man kan godt se på hans tøj, at han ikke er familie.

Jeg har laest flest bøger i fysisk form, men taenker om e-bøger og lignende, at …

Jeg har

laest kun bøger i fysisk form og taenker om e-bøger, at de er for svaere at lave aeselører i eller fylde med fede, naesten ulaeselige notater skrevet med kuglepen, notater, som gnistrer af inspiratio­n, som man lige har fået ved at laese en saerlig linje.

Om folk, der siger, de aldrig har laest en bog, taenker jeg, at …

det gør dem ikke dummere end folk, der har. Der er en vanvittig selvovervu­rdering blandt kultursnob­ber om, at det at laese en bog er som at sidde med ved gudernes højpandede bord. Jeg er sikker på, at man bliver klogere på sig selv og andre mennesker, hvis man arbejder som livredder eller brandmand eller sygeplejer­ske, end hvis man laeser en bog. Men det kan de, der laeser bøger, jo ikke forstå, for det kommer de aldrig i naerheden af. De sidder bare på deres flade og sukker henført, isaer over den måde, teksten får deres sjael til at folde sig ud som et helt blomsterbe­d af guld på.

Når jeg render ind i en skriveblok­ering, hjaelper det gerne, at jeg …

finder en lang bambusstan­g og tager tilløb og tager et stangsprin­g over den, gerne i ny verdensrek­ord.

Hvis folk tror, at forfattere bliver rige af at skrive bøger, så kan jeg supplere med, at … Det er et spørgsmål, jeg ikke kan supplere noget som helst med.

Min forfatterm­aessige lykke ville vaere gjort, hvis …

en Hollywood-producent kom hen til mig og sagde: ’Du skal vaere den nye James Bond og spille over for Alicia Vikander og Scarlett Johansson, som begge vil i seng med dig, og hvis ikke det kan blive anderledes, gerne på en gang’.

Hvis jeg var kulturmini­ster og skulle glaede landets forfattere, ville jeg …

sige, at de skulle holde op med at bruge deres tid på gratisarbe­jde såsom at udfylde spørgeskem­aer for aviser, der ikke kan få pungen op af lommen og heller ikke behøver det, for forfattere er så dumme, at man kan man få dem til hvad som helst gratis – hvilket det her er endnu et bevis på!

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark