Ekstra Bladet

HANS TILSTAND ER BE

Prinsens franske familie haster til Danmark for at besøge deres syge bror

- JULIE KRAGH jukr@eb.dk

Der er desvaerre intet, der tyder på, at prins Henrik er i bedring, og hans naermeste familie samles derfor fortsat ved hans sygeleje på Rigshospit­alet.

Lørdag havde prinsen besøg af sin lillesøste­r, Catherine de Monpezat, og nu er også hans lillebror Étienne de Monpezat på vej fra Frankrig.

– Min søster har besøgt min bror. Hans tilstand er bekymrende, og vi er alle bekymrede, så jeg kommer og besøger ham, fortalte den 75-årige tidligere journalist og forfatter til Ekstra Bladet søndag eftermidda­g.

Derudover har han ikke meget nyt tilføje om prins Henrik, der har vaeret indlagt på Rigshospit­alet siden 28. januar.

Min søster har besøgt min bror. Hans tilstand er bekymrende, og vi er alle bekymrede, så jeg kommer og besøger ham

– Min bror er meget syg, men vi ved ikke noget i øjeblikket, så derfor har min søster vaeret på besøg, jeg kommer på besøg, og min bror kommer senere, siger han med henvisning til den yngste Monpezat-bror, Jean-Baptiste.

Étienne de Monpezat er meget påvirket af situatione­n og ønsker ikke at oplyse, hvornår han kommer til Danmark.

Fuldt hus

Mens Henrik venter på endnu en fransk visit, har han dog langt fra vaeret ene majestaet på Riget. Alle fra hans naermeste familie var på besøg i løbet af søndagen.

Omkring klokken 11 var det først kronprinsp­arret og deres fire børn, der ankom i tre store, sorte Land Rovere fulgt af PET-vagter.

Et par timer senere var det prins Joachim, prinsesse Marie og deres to børn, prins Henrik og prinsesse Athena, der besøgte grandpapa.

Kort efter sin yngste søn og hans familie ankom også dronning Margrethe, der for tiden har residens på Fredensbor­g Slot.

Trist og tynget

Ganske som det var tilfaeldet lørdag eftermidda­g, hvor hele kongefamil­ien var samlet på Riget, havde den 77-årige Margrethe også denne gang overskud til at smile venligt til både til hospitalsp­ersonalet og chaufføren, der hjalp hende ind i Krone-bilen, efter det knap en time lange besøg.

Men smilet var svundet ind, da Ekstra Bladets fotograf, der stod klar ved Fredensbor­g Slot, fangede Margrethes hjemkomst. På bagsaedet af Krone 121 sad en tilsynelad­ende trist dronning, der uden tvivl gennemgår en utrolig svaer tid.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Mødes igen
Prins Henrik fotografer­et i selskab med sin bror Étienne de Monpezat i 2005.
FOTO: ALL OVER PRESS Mødes igen Prins Henrik fotografer­et i selskab med sin bror Étienne de Monpezat i 2005.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark