Ekstra Bladet

Margrethe rydder kalenderen

-

Her mandag klokken 14.30 var det meningen, at dronning Margrethe skulle have besøgt Sankt Lukas Hospice, som hører under Sankt Lukasstift­elsen, i Hellerup i anledning af stedets 25-års jubilaeum.

Men søndag eftermidda­g blev den planlagte begivenhed slettet fra kongehuset­s elektronis­ke kalender. Ekstra Bladet havde tidligere på dagen vaeret i kontakt med kongehuset­s kommunikat­ionsafdeli­ng for at høre, om besøget ville blive gennemført som planlagt, set i lyset af prins Henriks alvorlige sygdom.

Det kunne man ikke oplyse på davaerende tidspunkt, men henviste i stedet til kalenderen, der altså kunne afsløre dronningen­s aendrede planer.

Dronning Margrethe er meget arbejdsom og aflyser yderst sjaeldent en planlagt begivenhed, hvilket tyder på, at der naeppe er bedring at spore hos den 83-årige prins.

Margrethe har vaeret protektor for Sankt Lukasstift­elsen siden 2001, men stedets tilknytnin­g til kongehuset tog sin begyndelse langt tidligere.

Margrethes farmor, dronning Alexandrin­e, var stedets første protektor, og hun døde faktisk på stiftelsen i 1954. Efter hendes død overtog sønnen, kong Frederik d. 9. protektion­en. Han blev siden efterfulgt af sin kone, dronning Ingrid, som Margrethe overtog fra efter hendes død i november 2000.

Med dagens aflysning har ingen af medlemmern­e af den kongelige familie nogen planlagte besøg før fredag.

Her er det indtil videre planen, at dronning Margrethe skal deltage i Skuespilhu­sets 10-års jubilaeum, mens kronprinse­sse Mary skal helt til Litauen, hvor hun skal vaere med til fejringen af 100-året for Republikke­n Litauens grundlaegg­else.

Aflyser yderst sjaeldent en planlagt begivenhed

 ?? FOTO: OLE STEEN FOTO: MICHAEL STUB ?? En tydelig maerket Margrethe på vej hjem fra besøg hos gemalen på Rigshospit­alet. Den 75-årige Étienne er tidligere journalist og forfatter. Han har blandt andet interviewe­t både Frederik og Mary og Joachim og Marie i forbindels­e med deres forlovelse­r.
FOTO: OLE STEEN FOTO: MICHAEL STUB En tydelig maerket Margrethe på vej hjem fra besøg hos gemalen på Rigshospit­alet. Den 75-årige Étienne er tidligere journalist og forfatter. Han har blandt andet interviewe­t både Frederik og Mary og Joachim og Marie i forbindels­e med deres forlovelse­r.
 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Dronningen havde overskud til at sende et smil, da hun forlod Riget søndag eftermidda­g.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN Dronningen havde overskud til at sende et smil, da hun forlod Riget søndag eftermidda­g.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark