Ekstra Bladet

BRAEKKET KINDBEN OG HJERNEBLØD­NING

En skitur i Østrig var lige ved at ende fatalt for den tidligere tv-vaert

- NICK STURM ns@eb.dk

Der gik fire år, før de vaerste men forsvandt. Hendes skulder er aldrig helt kommet sig, og hun har stadig en følelseslø­s plet på kinden.

På sin blog fortaeller 56årige Line Baun om et voldsomt uheld på en skiferie i Østrig, hvor hun blev slået bevidstløs og fragtet på hospitalet, efter at en anden skiløber havde faeldet hende bagfra.

Uheldet fandt sted for otte år siden i Feldkirch i Østrig, og den tidligere studievaer­t finder nu anledning til at dele sin historie, fordi hendes søn er draget til Frankrig på skiferie.

– Jeg har aldrig før fortalt historien til andre end dem, jeg kender, og nu skal min søn af sted til Frankrig på skiferie, og så taenkte jeg, at de skal have at vide, at de skal have den hjelm på, siger Line Baun.

– Folk tager lige nu af sted på skiferie, og der er sikker mange, der taenker, at det nok går, selv om de ikke har hjelm på – men nej, det gør det ikke, tilføjer hun.

Helt taet på døden

Det var netop Line Bauns hjelm, der reddede hende fra døden. Uden den havde hun ikke vaeret her i dag, fastslog laegerne, der modtog hende på hospitalet.

’Noget af det første, de spurgte mig om, var: Havde du hjelm på? Og det kunne jeg jo kun nikke JA til. Så sagde laegen de ord, jeg aldrig glemmer: Det skal du vaere glad for – ellers havde du ligget i lighuset’, skriver hun.

Uheldet husker hun ikke. Mindet blev banket ud af hovedet, da ansigtet kollidered­e med det hvide underlag.

– Jeg anede ikke, hvad der var sket – som i ANEDE det ikke.

– Jeg husker to ting: Det ene er, at jeg kører ned ad den der piste. Det naeste, jeg oplever, er, at jeg ligger snøret ind i den her ting og slår øjnene op og maerker sne i mit ansigt. Der er en mand, der kigger ned på mit ansigt. Jeg aner ikke, hvor jeg er. Jeg kan ingenting huske, uddyber Line Baun.

På hospitalet gik det imidlertid op for Line Baun, hvad der var sket.

En anden skiløber havde ramt hende bagfra, og sammenstød­et sendte hende med hovedet først ned i den taetpakked­e sne.

Husk forsikring­erne

Slaget gjorde hende bevidstløs, gav hende et braekket kindben, en mindre hjerneblød­ning og mundede ud i en lammende hjerneryst­else, der i mere end en måned holdt hende fra tv, bilkørsel og computer uheldigvis i en tid, hvor hun var nyslået freelancer.

Efter ulykken blev hun fragtet i helikopter til et naerliggen­de hospital.

– Man skal også huske at have sine forsikring­er i orden. Jeg tør slet ikke taenke på, hvad det har kostet, siger hun.

Selvom de vaerste men nu otte år senere er vaek, står mindet om ulykken i Østrig for altid skarpt i hukommelse­n.

Havde du hjelm på? Det skal du vaere glad for – ellers havde du ligget i lighuset

 ?? PRIVATFOTO ?? Mine skibriller var trykket ind i ansigtet og knaekket. Hjelmen havde fået et ordentligt tryk – og det samme havde hele mit fjaes, fortaeller den tidligere tv-vaert Line Baun om den grusomme skiulykke i Østrig.
PRIVATFOTO Mine skibriller var trykket ind i ansigtet og knaekket. Hjelmen havde fået et ordentligt tryk – og det samme havde hele mit fjaes, fortaeller den tidligere tv-vaert Line Baun om den grusomme skiulykke i Østrig.
 ?? PRIVATFOTO ?? Line Baun klar til at gå i lag med pisterne i Feldkirch i Østrig – gudskelov med den skihjelm på, der senere reddede hendes liv, da hun blev kørt ned bagfra.
PRIVATFOTO Line Baun klar til at gå i lag med pisterne i Feldkirch i Østrig – gudskelov med den skihjelm på, der senere reddede hendes liv, da hun blev kørt ned bagfra.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark