Ekstra Bladet

Opmuntrend­e udlaending­e-udspil

-

for daginstitu­tionsplads­en.

Når vi bare lader stå til, går det ud over de rigtig mange, hvis børn allerede er i daginstitu­tion eller er i gang med at uddanne sig, laere sproget, arbejde og fungere på bedste vis i Danmark.

var det at opleve Socialdemo­kratiets MERE OPMUNTREND­E udspil til en aendret udlaending­epolitik. Her tog de fat på reelle problemer. Uhyre vanskelige at løse, som det også fremgik både af Mette Frederikse­ns fremlaegge­lse og af debatten. Men helt regulaere problemer, hvor det må afprøves.

DF har spurgt, hvorfor det var et valgoplaeg og ikke noget, der skulle vedtages her og nu? De ville da gerne vaere med til at oprette modtagelse­scentre i andre lande. Ville de også vaere med til at tage kvoteflygt­ninge fra FN? Og støttede de mange af de andre bidrag til, at øvelsen skulle lykkes, f.eks. mere hjaelp til, at Afrika kan komme på fode, så deres unge ikke flygter vaek?

socialdemo­kraternes plan skal lykkes, HVIS kraever det en helhjertet og staerk indsats fra en regering, og her er Socialdemo­kratiet nødt til at vaere sikker på, at de selv sidder for bordenden. Der er slet ikke den styrke i Lars Løkke, at han vil vaere i stand til at bringe så stor en forandring igennem.

Det skal nok vise sig svaert selv med en målrettet socialdemo­kratisk regeringsi­ndsats, når den tid kommer. Og forhåbentl­ig vil partiet vaere mere opmaerksom­me på, at de er nødt til også at operere med et samarbejde med andre lande i EU, og FN skal også vaere med på idéen. Det er håbløst at tro, at løsningen af asylproble­merne kan klares alene af så lille et land som Danmark.

 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? Mai Mercado vil tvinge indvandrer­børn i daginstitu­tion – Hvor blev al den konservati­ve snak om hensynet til familien af, spørger Ritt Bjerregaar­d.
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX Mai Mercado vil tvinge indvandrer­børn i daginstitu­tion – Hvor blev al den konservati­ve snak om hensynet til familien af, spørger Ritt Bjerregaar­d.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark