Ekstra Bladet

71 omkommet i russisk flystyrt

- TORSTEN RUUS ruus@eb.dk

Fem minutter efter at vaere lettet fra Domodedovo-lufthavnen i Ruslands hovedstad, Moskva, var ruteflyet pludselig ude af syne.

Klokken var 14.32, da de russiske flyledere i går mistede kontakten til Antonov AN-148 med kurs mod provinsbye­n Orsk i Ural-bjergene.

Om bord var 65 passagerer, heraf tre børn på fem, 12 og 17 år og seks besaetning­smedlemmer. Der er ifølge nyhedsbure­auet Tass intet håb om at finde nogen af dem i live. Tre af passagerer­ne var angiveligt udlaending­e.

Redningsfo­lk ledte resten af dagen efter døde kroppe og vragdele i den enorme, sneklaedte ødemark omkring havaristed­et ved byen Argunovo.

De fandt en af flyets sorte bokse, men det er fortsat uklart, hvorfor flyet fra selskabet Saratov Airlines forulykked­e.

Brud på sikkerhede­n

Russiske eksperter har dog spekuleret i, om snefald og den voldsomme kulde kan have spillet en fatal rolle. Øjenvidner fortaeller, at flyet var i brand, mens det stadigvaek var i luften.

Saratov Airlines har i forvejen et belastet ry. Ifølge BBC blev selskabet i 2015 midlertidi­gt udelukket fra internatio­nale flyvninger på grund af brud på sikkerheds­reglerne.

Russisk lufttrafik har i de senere år vaeret saerlig hårdt ramt af ulykker

Russisk lufttrafik har i de senere år vaeret saerlig hårdt ramt af ulykker. I julen 2016 styrtede et militaerfl­y med 92 mennesker om bord ned ved Sortehavet, og året før forulykked­e et russisk fly i Egypten med tab af 224 til følge.

Islamisk Stat haevder, at gruppen før take off havde anbragt en bombe. Det er dog aldrig bekraeftet af myndighede­rne.

Ruslands praesident, Vladimir Putin, udtrykte i går medfølelse med ofrenes familier. Han garanter, at der bliver sat en havari-undersøgel­se i vaerk.

 ?? FOTO: AP/LIFE.RU ?? Vragdelene fra det forulykked­e rutefly faldt ned i den tykke sne i et område cirka 40 kilometer fra Domdovoluf­thavnen i Ruslands hovedstad, Moskva.
FOTO: AP/LIFE.RU Vragdelene fra det forulykked­e rutefly faldt ned i den tykke sne i et område cirka 40 kilometer fra Domdovoluf­thavnen i Ruslands hovedstad, Moskva.
 ?? FOTO: AP/NIKOLAY KORESHKOV ?? En ambulance kører igennem snemassern­e i jagten på ofre for flyulykken i Rusland. Der er ikke laengere håb om at finde overlevend­e.
FOTO: AP/NIKOLAY KORESHKOV En ambulance kører igennem snemassern­e i jagten på ofre for flyulykken i Rusland. Der er ikke laengere håb om at finde overlevend­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark