Ekstra Bladet

Hospitalet kan køre selv

-

Hvis terroren rammer Danmark, som den gjorde i Paris, Nice, Berlin, Manchester eller Stockholm, er der simpelthen ikke ambulancer nok til at bringe alle de kvaestede til hospitaler­ne i en fart.

I akutbereds­kabet man om ’den gyldne taler time’: Der må højst gå en time fra haendelsen, til patienten er under specialist­behandling på hospitalet.

Ambulanceb­eredskabet vil vaere fuldt optaget, hvis der er over 50 tilskadeko­mne ved en ulykke eller terrorhand­ling. Region Hovedstade­n har derfor købt to mobile behandling­spladser, hvor hospitalet i stedet kommer ud til patienten.

Køber vigtig tid

De to 30 tons tunge og 16,5 meter lange Mercedes-lastbiler med de rullende skadestuer kan tage imod patienter ti minutter efter, at de er kommet til skadestede­t.

Otte-ti patienter på bårer kan behandles på samme tid og stabiliser­es, inden de køres på hospitalet, og der vil vaere et hurtigt flow af mennesker ind og ud af den mobile behandling­splads.

– Vi køber tid for patientern­e. Noget af den behandling, de får på hospitalet, kan vi give her, forklarer Peter Berlac laegefagli­g chef fra Akutbereds­kabet.

Der er 30 bårer og 16 kørende understel i hver bil, så patientern­e kan hentes i det berørte område og køres frem til den rullende skadestue.

De to store lastbiler kan dagligt ses på gaderne, for de kører hver dag cirka 100 kilometer for at vedligehol­de chauffører­nes rutine.

Noget af den behandling, de ville få på hospitalet, kan vi give her

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? I forreste raekke
Paramedici­ner Jan K. Petersen er en af de første, der er blevet uddannet til at indgå i det saerlige beredskab, der skal rykke ud i tilfaelde af blandt andet terrorangr­eb. Han har kørt ambulance siden 1985 og er helt klar over den...
FOTO: MOGENS FLINDT I forreste raekke Paramedici­ner Jan K. Petersen er en af de første, der er blevet uddannet til at indgå i det saerlige beredskab, der skal rykke ud i tilfaelde af blandt andet terrorangr­eb. Han har kørt ambulance siden 1985 og er helt klar over den...
 ??  ?? Pa bå
Pa bå

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark