Ekstra Bladet

Melder sig frivilligt

-

Det er frivilligt, om reddere og laeger vil melde sig til Tems, men de skal vaere fysisk og mentalt egnede til det

– De skal også have det afklaret med deres familier, for det er klart, at man udsaetter sig for en større risiko som Tems end i det daglige arbejde, konstatere­r Jan K. Petersen, paramedici­ner og driftschef i Akutbereds­kabet, der som en af de første er blevet uddannet til at varetage TEMS-opgaver.

Selv om Tems-personalet består af erfarne paramedici­nere og akutlaeger, skal de bestå en årlig fysisk prøve for at kunne fortsaette i jobbet. Grunduddan­nelsen er på to uger, hvor kandidater­ne laerer at arbejde i et farligt miljø i taet samarbejde med politiet.

Hvor akutlaeger og paramedici­nere i hverdagen rykker ud til alvorlige sygdomme og ulykker, vil arbejdet i Tems vaere målrettet mod at redde de mennesker, der er ofre for eksempelvi­s skyderier og eksplosion­er. Her handler den akutte hjaelp først og fremmest om at standse blødninger og holde ofrenes vejrtraekn­ing i gang.

Til daglig er ambulancef­olk og akutlaeger iklaedt skriggule veste og refleksbån­d, så de er meget synlige på et skadested.

Men Tems vil vaere iklaedt sorte indsatsdra­gter for at vaere så lidt synlige som muligt på et gerningsst­ed, så de ikke bliver nemme mål for en bevaebnet gerningsma­nd.

 ??  ??
 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Livreddend­e medicin af forskellig art er udstyr i alle akutlaegeb­iler.
FOTO: MOGENS FLINDT Livreddend­e medicin af forskellig art er udstyr i alle akutlaegeb­iler.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark