Ekstra Bladet

Velsignet

- Ruus@eb.dk

Fagligt dygtig og vellidt af sine elever og deres foraeldre.

Den 32-årige laerer Jocelyn Morffis perfekte skudsmål var ikke nok for lederne af den katolske skole Sct. Peter & Paul Catholic School i Miami i USA.

Fire døgn efter at have giftet sig med sin kaereste igennem to år blev Jocelyn Morffi uden varsel sparket ud, da hun torsdag morgen troppede op for at passe sit arbejde.

Efter en kort samtale blev hun ifølge New York Daily News og The Miami Herald bedt om at skrubbe af med øjeblikkel­ig virkning.

Den på alle måder lovlydige kvindes brøde består ikke så meget i, at hun er lesbisk. Det virkelig forbandede er efter den ortodoks-katolske skoleledel­ses mening, at Jocelyn Morffis kaereste gennem to år, Nathasha Hass, nu også er hendes aegtefaell­e.

Parret blev forrige weekend gift ved en katolsk højtidelig­hed i Florida Keys, og de har i den grad delstatens lovgivning med sig. I Florida har homoseksue­lle aegteskabe­r vaeret 100 procent legale siden 2015.

På Facebook glaeder Jocelyn siger over, at hun har giftet sig med sit livs kaerlighed. Men hun noterer sig samtidig med en sørgmodig undertone, at prisen ’desvaerre er, at jeg som et resultat af det har mistet mit arbejde’.

’Med mit valg af partner er jeg efter deres mening ikke en rigtig katolik’, forklarer Jocelyn Morffi med henvisning til skoleledel­sens påstand om, at hun med brylluppet har begået kontraktbr­ud.

Udadtil har skolens talsmand Mary Ross Agosta holdt sig til at forklare, at Jocelyn Morffi ikke laengere ville vaere i stand til at varetage elevernes åndelig udvikling. Det samme vaevende ordvalg har de brugt i et brev til elevernes foraeldre.

Foraeldre er rasende

Den forklaring køber Jocelyn Morffis støtter på de sociale medier og i foraeldreg­ruppen slet ikke.

– Vi er edderspaen­dt rasende. Skolen har behandlet hende som en kriminel. Hun var en af de bedste laerere på skolen, og vi er ligeglade med hendes seksualite­t, siger Cintia Cini, mor til en elev i Jocelyn Morffis klasse, til Miami Herald.

Flere foraeldre overvejer angivelig at traekke deres børn ud af skolen i protest mod den vellidte laerers fyring.

Skolens stejle holdning kan vaere påvirket af, at der ikke findes en lov, der beskytter homoseksue­lle mod diskrimina­tion i Florida.

Uforenelig­t

Den romersk katolske kirkes aerkebisko­p i Miama, Thomas Wenski, har også blandet sig.

Han har efter lovaendrin­gen i 2015 fastslået, at homoseksua­litet principiel­t – efter hans og kirkens mening – er uforenelig­t med at udfylde en raekke job-funktioner i og uden for den katolske kirke.

Jocelyn Morffi nåede at vaere ansat syv år på den katolske skole.

Vi er edderspaen­dt rasende. Skolen har behandlet hende som en kriminel

 ?? PRIVATFOTO ?? En katolsk pater velsigner her Jocelyn Morffi (tv.) og Natasha Hass i Guds navn ved en sandstrand i Florida Keys.
PRIVATFOTO En katolsk pater velsigner her Jocelyn Morffi (tv.) og Natasha Hass i Guds navn ved en sandstrand i Florida Keys.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark