Ekstra Bladet

VINTER-OL PÅ TYND IS

Redaktion: Michael Bo

- Henrik Skov Th. Dahlsvej 5 Esbjerg

Et af de mest besynderli­ge vinter-OL’er er skudt i gang i Sydkorea. Åbnings-højtidelig­heden ved OL er altid noget saerligt – men her blev det noget af en fuser. De enkelte lande kom ind med deres delegation­er med højt humør og nationalfl­ag, men det hele druknede til sidst i kungfu-/karate-optraeden, lyskanoner og fyrvaerker­i. Synd.

Den lettere hysteriske OL-start daekker over meget mere. Dagsordene­n bag dette vinter-OL er nemlig fra starten kørt helt skaevt.

Det handler overordnet set slet ikke om det sportslige: Om curling, speedskati­ng, alpin ski eller langrend. Det handler om at få helet den årtier lange konflikt mellem Nord- og Sydkorea.

Noget kejtet stiller de to koreanske lande op i faelles kamp om OL-medaljerne. Nordkorea stiller med 22 atleter til en faelles nord-/sydkoreans­k delegation. Nordkorea stiller også med et gigantisk heppekor, og selveste Kim Yo-jong, der et søster til den nordkorean­ske eder, Kim Jong-un, er til stede ved legene.

Samme Kim Jong-un trådte alvorligt i spinaten ved dagen før OL-åbningen at afholde en militaerpa­rade i det formørkede Nordkorea, hvor missiler, alskens militaert isenkram og støvletram­p blev luftet.

Her ved OL-starten står det klart: Seriøse fredsforha­ndlinger mellem nord og syd befinder sig på saerdeles tynd is.

Dagsordene­n bag dette vinter-OL er at få helet den årtier lange konflikt mellem Nord- og Sydkorea

 ?? FOTO: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP ?? OL-åbningen druknede til sidst i lyskanoner og fyrvaerker­i.
FOTO: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP OL-åbningen druknede til sidst i lyskanoner og fyrvaerker­i.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark