Ekstra Bladet

Nu fester Fester igen

MÅLMASSAKR­E: En ankelskade var med til at gøre efteråret til en dårlig oplevelse for OB-angriberen, men det er fortid

- alpe ALLAN PEDERSEN

Vi har traenet en del i at spille mere direkte – og det gav bonus

Rasmus Festersen ramte aldrig sit topniveau i efteråret – blandt andet fordi han var generet af en ankelskade.

Det betød, at han tilbragte megen tid på baenken, ligesom der var langt mellem de scoringsma­essige succeser for den tidligere topscorer. Sølle tre fuldtraeff­ere blev det til.

Men nu har OB-angriberen igen grund til at smile.

Han har gennemført en optimal opstart traeningsm­aessigt – og det omsatte han til en succesople­velse i forårets første betydende kamp med både scoring og oplaeg til det ene af de tre mål, som angrebsmak­ker Anders K. Jacobsen blev noteret for.

Alt i alt kan man i kølvandet på den knusende sejr over Helsingør fastslå, at der blev vendt op og ned på det kedelige tema, der rigtig mange gange har vaeret fokus på i forbindels­e med OB’s kampe – nemlig angriberne­s manglende traefsikke­rhed.

For på denne iskolde februar-søndag blev der serveret pletskud efter pletskud.

– Vi har traenet en del i at spille mere direkte – og det gav bonus. Vi var kliniske, når muligheder­ne bød sig fremme i feltet, konstatere­de Rasmus Festersen og lagde ikke skjul på, at denne kamp betyder styrket selvtillid før de kommende opgaver.

Traener-ros

– Det er rigtig dejligt for mig, at jeg har kunnet gennemføre en problemfri opstart. Og det er rart at kunne kvittere på denne måde, når jeg så får chancen. Så målet er selvfølgel­ig at komme videre ad samme vej, fastslog han, der naturligvi­s sammen med tre-måls-skytte Jacobsen fik store roser af traener Kent Nielsen.

– Fester havde et svaert efterår – blandt andet på grund af problemern­e med anklen. Og det har selvfølgel­ig gået ham på. Så det er både vigtigt og godt for os, at han kom så godt i gang.

– Og det var også dejligt at se Anders K. så afklaret i sine afslutning­er. Det var effektivt og lover selvfølgel­ig godt for vores bestraebel­ser på at nå op i top-seks, sagde Kent Nielsen, der vanen tro – trods den overbevise­nde og knusende sejr – også fandt et hår i suppen, der irriterede ham.

Irriterend­e mål

– De skulle ikke have haft lov til at score. Dertil kom, at vi specielt i 1. halvleg også tabte for mange bolde i opspillet. Så det skal vi have forbedret, fastslog han.

 ?? FOTO: ROBERT WENGLER/RITZAU SCANPIX ?? Rasmus Festersen og de andre stribede gav tilskuerne noget at varme sig på i kulden.
FOTO: ROBERT WENGLER/RITZAU SCANPIX Rasmus Festersen og de andre stribede gav tilskuerne noget at varme sig på i kulden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark