Ekstra Bladet

KEESTE-GLAD

FØDSELSDAG­SMÅL: Flot Sønderjysk­e-comeback i vindblaest forårs-premiere

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

Det ville vaere et mål, jeg ville fortaelle mine børn om. Men nu blev det ikke til noget

Skriv FC Nordsjaell­and på kampkortet, og Kees Luijckx begynder at gnide sig i haenderne.

Sønderjysk­Es hollandske fyrtårn elsker nemlig at spille mod teknikerne fra Farum.

I efteråret forpurrede han en FCN-sejr med sin sene udligning til 2-2 i Farum.

Og i forårsprem­ieren boltrede den store centerfors­varer sig på en facon, så familien ikke engang behøvede at taenke på en fødselsdag­sgave på 32-års dagen. Den sørgede han selv for, da han i starten af anden halvleg indledte Sønderjysk­Es comeback med scoringen til 1-1.

Hårdt hug

Der manglede egentlig bare den store overpynted­e kage, som Kees Luijckx satte på bordet midt i første halvleg.

I den hårde februar-vind huggede han til kuglen fra en position midt på egen banehalvde­l. Kuglen blev båret af den hårde vind ned mod Alex Runar Runarsson i FCN-målet, og han måtte til sidst kaste sig desperat, men forgaeves for at nå bolden, der dog lige akkurat fløj forbi stolpen.

De få sekunder, hvor bolden brølede afsted på ryggen af vinden, kunne Kees Luijckx se karrierens mest mindevaerd­ige mål. Og publikum gispede i kulden efter at se en traeffer, der ville rulle på alverdens tv-stationer.

70 meters svaev

Sådan skulle det ikke vaere.

– Jeg var blevet verdensber­ømt. Med gentagelse­r over hele verden. Det ville vaere et mål, jeg ville fortaelle mine børn om. Men nu blev det ikke til noget, smilede han og spurgte håbefuldt til FCNkeepere­ns involverin­g.

– Han rørte den … gjorde han ikke? Tv-billederne gjorde op med den illusion. 70 meters svaev i luften. Og så lige forbi stolpen. Ingen keeper-berøring.

– Så var det jo bare en upraecis afslutning. Vi vidste jo, at Runarsson plejer at stå lidt langt fremme, så det var et helt bevidst forsøg på at udnytte det, sagde Kees Luijckx, der nu er oppe på fire mål mod FC Nordsjaell­and.

– Det er ikke, fordi jeg har noget mod dem. Jeg tror, det er tilfaeldig­t, sagde han oven på en kamp, der var praeget af slagregn og bidende vind på frysepunkt­et.

Vejret leverede sin egen lille skraemmeka­mpagne til forårsprem­ieren i Haderslev, men aktørerne på banen gav kun i kampens start de fremmødte 2800 tilskuere grund til at fortryde, at de havde bevaeget sig ud i det fri.

Sønderjysk­E slog FC Nordsjaell­and 2-1 efter et comeback, der havde alle de klassiske sønderjysk­e dyder over sig.

– Vi vinder takket vaere fight og mentalitet. Det var en god sejr, mente Kees Luijckx.

 ?? FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX ?? Kees Luijckx havde det store smil på efter sejren. Han er nu oppe på at have scoret fire mål mod FC Nordsjaell­and.
FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX Kees Luijckx havde det store smil på efter sejren. Han er nu oppe på at have scoret fire mål mod FC Nordsjaell­and.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark