Ekstra Bladet

BJELLAND SPYTTER PENGE I LYNGBY

TIL SALG-SKILTET FJERNET: Landsholds­spilleren er trådt ind i investorgr­uppen, der har overtaget ansvaret. Klubben er nu sikret

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Lørdag eftermidda­g tikkede en besked ind hos den nye direktør i Lyngby Boldklub, Birger Jørgensen.

Endnu en ville vaere med i ejerkredse­n ’Friends of Lyngby’. Der var tale om en god, gammel ven af klubben, der ikke har glemt, hvor han blev formet som fodboldspi­ller og menneske.

’Jeg skal vaere med. Ringer efter kampen’, stod der i beskeden til Jørgensen, som blev sendt fra Andreas Bjellands telefon kort før Brentfords kamp mod Preston.

– Det siger meget om Andreas, sagde Lyngby-direktøren, der de seneste dage har fået flere af sådanne beskeder.

Lyngby har mange venner, og også under opgøret mod Brøndby meldte flere interesser­ede sig, så den lokale investorgr­uppe ifølge Birger Jørgensen er gået fra ti til nu at vaere ’en 13-14 stykker’.

– Det er så fedt, at vi har undgået konkurs med en masse gode menneskers hjaelp og arbejde. Og det arbejde fortsaette­r, sagde Birger Jørgensen, der i en årraekke har vaeret i klubben og nu igen får en endnu mere central rolle.

Ikke til salg

For nogle dage siden var man klar til at saelge til naermest hvem som helst bare for at undgå en konkurs.

Nu er situatione­n aendret i Lyngby, og til salg-skiltet er blevet pillet ned.

– Klubben er ikke til salg. Nu har vi lige købt den og skal taenke os om. Vi kommer ikke til at vaelte os i penge, men der er det, der skal vaere, indtil man enten kan gå den ene eller den anden vej.

En af vejene hedder Aston Villa, der i morgen skal til møde med Lyngby-Taarbaek Kommune.

Birger Jørgensen & co. skal også tale med den engelske klub, men Aston Villa ejer ingen dansk Superligak­lub, når de rejser tilbage til Birmingham.

– Vi skal ikke saelge noget. Nu skal vi lige sunde os, og så skal vi have lagt en plan – os, der er omkring det her.

– Derefter kan det vaere, at klubben kommer til salg, og så skynder vi os langsomt. Der er fire seriøse henvendels­er, men nu har vi valgt, at det er den her gruppe, vi er, sagde Birger Jørgensen, der glaedede sig over de kongeblås indsats mod Brøndby.

Store konsekvens­er

De var oppe mod overmagten, men viste det Lyngbyhjer­te, som skal baere klubben igennem.

– Jeg så folk kaempe alt, hvad de kunne. Det var fantastisk, sagde Lyngby-direktøren.

Det rakte ikke til point, og selv om Superliga-eksistense­n er sikret uden for banen, kan det komme til at knibe på banen.

Det finansiell­e mareridt under den tidligere ejer, Hellerup Finans, har haft store konsekvens­er denne vinter.

Mikkel Rygaard, Bror Blume, Casper Højer Nielsen, nyindkøbet Simon Strand og unge Oliver Kjaergaard er smuttet, og spilleflug­ten har efterladt traener Thomas Nørgaard med en smal trup.

Han råder lige nu kun over 16 markspille­re – inklusive den skadede anfører Mathias Tauber.

– Heldigvis er dem, jeg har tilbage, ikke blevet dårligere spillere.

– De har vaeret igennem en turbulent periode og skal lige ha’ lov at lande på fødderne igen, sagde Thomas Nørgaard efter det aerefulde nederlag til det hold, som ifølge Lyngby-traeneren er de kommende mestre.

Det er praemissen

– Det stinker lige så meget af pis som altid at tabe, men der var nogle spillere her i Kongens Lyngby, der vandt nogle hjerter.

– Vi har en god gruppe, som er klar på at levere. Det giver mig al mulig håb for fremtiden, sagde Thomas Nørgaard, der muligvis vil forsøge at hente transferfr­ie spillere til sin ramte trup:

– Det er ikke, fordi vi skal bruge en masse penge, men vi må se, hvor mange vi har til rådighed – og hvad der rører sig omkring os.

– Man kan ikke forberede sig på at miste så stor del af truppen og stå i en konkurstor­nado, men når det er sagt, så er det praemissen. Jeg er ansat til at traene dem, jeg har, og dem koncentrer­er jeg mig om, lød det fra Lyngby-traeneren.

Andreas Bjelland ville sikkert også på den front gerne have hjulpet sin tidligere klub, men Lyngby må i første omgang ’nøjes’ med hans penge i jagten på en bedre fremtid …

Det stinker lige så meget af pis som altid at tabe

 ?? FOTO: LARS POULSEN FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? Andreas Bjelland har ikke glemt sin gamle klub. Spillerflu­gten har efterladt Lyngby med 16 markspille­re, men de udvalgte stod sammen mod overmagten fra Brøndby.
FOTO: LARS POULSEN FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX Andreas Bjelland har ikke glemt sin gamle klub. Spillerflu­gten har efterladt Lyngby med 16 markspille­re, men de udvalgte stod sammen mod overmagten fra Brøndby.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark