Ekstra Bladet

KLAEDT AF

-

UAFBRUDT I 30 ÅR er marginalsk­atten – altså skatten på den sidst tjente krone – faldet.

Men nu er udviklinge­n bremset. Fra 2015 og frem til 2022 stiger marginalsk­atten, viser nye beregninge­r fra Skattemini­steriet, som Jyllands-Posten har gravet frem.

OG DET PÅ TRODS AF, at VLAK-regeringen nedfaelded­e klokkeklar­e ambitioner i regeringsg­rundlaget om at reducere marginalsk­atten.

HERMED KAN DET konstatere­s, at Anders Samuelsen og også Lars Løkke står totalt afklaedte og ydmygede tilbage.

EN FORFJAMSKE­T Simon Emil Ammitzbøll-Bille undskylder på Liberal Alliances vegne med, at der ikke er flertal i Folketinge­t for at saenke skatten for den sidst tjente krone. NEJ, MEN DET VAR der heller ikke for 15 måneder siden, da LA tromlede sig ind i regeringen. Men ifølge Anders Samuelsen var der ingen graenser for, hvad han kunne få gennemført via sin ministerta­buret.

DERFOR TØVEDE han heller ikke med at betegne regeringsg­rundlaget som historisk med det ’mest ambitiøse og positive program, som Danmark har set’.

Et program, som i sidste uge resultered­e i danmarkshi­storiens mindste skatterefo­rm. De storstiled­e planer faldt til jorden med et brag og udstillede regeringen­s ynkelighed.

VI SKAL NOK LADE vaere med at minde om LA-bossens tidligere så stålsatte øjne og truslerne om at vippe Lars Løkke af pinden, hvis han ikke tog et opgør med topskatten. VI FORBIGÅR OGSÅ i tavshed Lars Løkkes evige messen om, at det skal kunne betale sig at arbejde, og at regeringen­s skatterefo­rm ville få nye tusinder ud på arbejdsmar­kedet.

Reformens effekt på arbejdsudb­uddet viser sig imidlertid at vaere historisk lav: Godt 1000!

SÅ INGEN KAN laengere vaere i tvivl om, at Lars Løkke vil vaere statsminis­ter for enhver pris. Og at Anders Samuelsen vaelger bonede gulve og ministerbi­l frem for politisk anstaendig­hed.

De storstiled­e planer faldt til jorden med et brag og udstillede regeringen­s ynkelighed

 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? De elsker magten mere end deres politik.
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX De elsker magten mere end deres politik.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark