Ekstra Bladet

Doktor Blod flygtede, ville begå selvmord og kørte galt

-

Torino, 2006

Scenerne kunne have vaeret fra en krimi-film, da italiensk politi under Vinter-OL i Torino gik i aktion på adresser i San Sicario og Pragelato taet på Sestriere. Her var Østrigs skiløbere i langrend og skiskydnin­g indkvarter­et, og årsagen til, at politiet rykkede ud til en razzia uden sidestykke i OLhistorie­n, var, at Walter Mayer var blevet spottet i området.

Han var ’persona non grata’ og udelukket fra OL til 2010, efter at vaere blevet afsløret i at have stået bag blod-doping fire år tidligere ved OL i Salt Lake City.

Da politiet stormede husene, fik nogle af de aktive travlt med at smide medicinsk udstyr ud gennem vinduerne. Indenfor var der dog fortsat masser af kanyler, blodposer og en blodtransf­usionsmask­ine.

På psykiatris­k hospital

Fuglen, altså Walter Mayer, var fløjet, men 25 km fra den italiensk/østrigske graense hamrede han direkte ind i en politiafsp­aerring. Der var tale om et selvmordsf­orsøg, sagde den omstridte laege senere i et interview, hvor han også fortalte,han havde vaeret indlagt på et psykiatris­k hospital.

Skønt alle tilbagehol­dte OL-deltagere blev doping-testet, blev ingen i første omgang afsløret. Men få dage senere blev to af dem, Wolfgang Perner og Wolfgang Rottman, udelukket på livstid. Fire andre, Martin Tauber, Jürgen Pinter, Johannes Eder og Roland Diethart, fik et år senere samme hårde straf, inden der blev sat et sidste punktum i sagen med en bøde på seks millioner kroner til Østrig.

 ?? FOTO: GERT EGGENBERGE­R/AP ?? sagen. af omtale Bladets
Ekstra
Her ender Mayers flugt fra politiet.
FOTO: GERT EGGENBERGE­R/AP sagen. af omtale Bladets Ekstra Her ender Mayers flugt fra politiet.
 ?? FOTO: IMAGO SPORT/ALL OVER PRESS ?? Walter Mayer i en paneldisku­ssion om doping i 2016.
FOTO: IMAGO SPORT/ALL OVER PRESS Walter Mayer i en paneldisku­ssion om doping i 2016.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark