Ekstra Bladet

ROCKERKLUB SPØGER I MORDSAG

Politi: Det kender vi Mongols for

- CAMILLA MARIE NIELSEN SUNE FISCHER METTE FLECKNER cama@eb.dk fish@eb.dk fleck@eb.dk

Vold, bandekrig, drab og drabsforsø­g er elementer, som politiet knytter til folk fra rygmaerke-klubben Mongols.

Efter kontakt med tyske Mongols MC slog gruppen rod herhjemme i 2016.

En politikild­e vurderer, at der i øjeblikket er godt en snes medlemmer på den københavns­ke vestegn, lidt faerre på det sydlige Sjaelland og desuden en del medløbere. Og navnet spøger i kulissen, når talen falder på forskellig­e former for kriminalit­et.

På anklagebae­nken

Lige nu er fire personer, der ifølge politiet har eller har haft tilknytnin­g til Mongols, på anklagebae­nken i en mordsag.

Retten skal afgøre, om de fire, deriblandt en tidligere praesident for Mongols, er skyldige i drabet på en 21årig mand i Emdrup i 2016.

De naegter sig alle skyldige.

Om Mongols siger Michael Kjeldgaard, chef for Rigspoliti­ets Nationale Efterforsk­ningscente­r, NEC, der på landsplan overvåger rockere og bander:

– Der er tale om en mindre gruppering, der forsøger at manifester­e sig på rockernes og bandernes danmarksko­rt. Vi ser dem indimellem dukke op i forbindels­e med forskellig­e sager. Herunder konflikter med andre gruppering­er. Men deres medlemmer er også kendt i forbindels­e med anden kriminalit­et.

Internt kaos

Internt har der vaeret kaos i klubbens europaeisk­e afdelinger. Her gik spørgsmåle­t på, hvem der egentlig var del af klubbens internatio­nale broderskab, og hvem der ikke var.

Men på hjemmeside­n for den amerikansk­e moderklub naevnes den danske afdeling.

I oktober 2016 fortalte en repraesent­ant fra den danske afdeling, hvordan de havde vaeret med til at rydde op i klubbens europaeisk­e raekker.

– Vi holdt en fest. Vi blev officielt Mongols-medlemmer, og vi fik vores rygmaerker. Nu er vi i Tyskland, Schweiz og Danmark.

Fra Københavns Vestegn

Det var personer med tilknytnin­g til det lokale indvandrer-bandemiljø på den københavns­ke Vestegn, der først iførte sig vesten med den motorcykel­kørende asiat som rygmaerke herhjemme. – Det er selvfølgel­ig en gruppering, vi holder øje med. Vi traeffer dem rundt om i vores kreds, siger Søren Puggard, efterforsk­ningsleder, Vestegnens Politi.

Jacob Olsen, efterforsk­ningsleder hos Midt- og Vestsjaell­ands Politi, siger, at de har haft nogle sager på medlemmer fra Mongols, og at det har handlet om blandt andet våben, narko og afpresning.

Indblandet i skudepisod­er

I efteråret 2016 var personer fra Mongols involveret i en konflikt på Vestegnen, der inkludered­e mindst to skudepisod­er. Et bandemedle­m med relation til Mongols blev skudt i benet. En anden befandt sig i en bil, der blev beskudt, og politiet oprettede visitation­szoner.

Der er tale om en mindre gruppering, der forsøger at manifester­e sig på rockernes og bandernes danmarksko­rt

Vi holdt en fest. Vi blev officielt Mongolsmed­lemmer, og vi fik vores rygmaerker

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: AP ?? Mongols MC, hvis navn har reference til den militaere og senere udnaevnte mongolske leder Djengis Khan, har sin oprindelse i USA. Fotoet her er fra en politiakti­on mod klubben i Californie­n.
FOTO: AP Mongols MC, hvis navn har reference til den militaere og senere udnaevnte mongolske leder Djengis Khan, har sin oprindelse i USA. Fotoet her er fra en politiakti­on mod klubben i Californie­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark