Ekstra Bladet

Kongefamil­ien støtter syg prins Henrik

Dronning Margrethe og prins Joachim besøgte prins Henrik på Riget igen i går

- LARS SEJR NICK STURM ANNE-SOFIE MÜLLER ls@eb.dk; ns@eb.dk abm@eb.dk

Familien fortsaette­r med at vise støtte til prins Henrik, der siden 28. januar har vaeret indlagt på Rigshospit­alet i København.

I går ankom dronning Margrethe igen for at støtte sin aegtefaell­e. Det er fjerde dag i streg, at dronningen saetter sig ind i Krone 121 – en sort Bentley Mulsanne – og tager turen fra Fredensbor­g Slot til København for at vaere der for prins Henrik.

Dronningen har valgt at rydde kalenderen som en direkte konsekvens af aegtemande­ns sygdomsfor­løb. I går skulle hun have vaeret aeresgaest ved Sankt Lukas Hospice 25-års jubilaeum i Hellerup, men det blev droppet. Det samme er en planlagt deltagelse ved Skuespilhu­sets ti-års jubilaeum på fredag og en offentlig audiens på naeste mandag.

Joachim kom alene

En god times tid efter moderens besøg aflagde prins Joachim sin 83-årige far et besøg. Prins Joachim har, ligesom det er tilfaeldet med dronningen, besøgt prins Henrik på daglig basis, siden det kom frem, at den aldrende levemand er indlagt med et alvorligt svaekket helbred.

Tidligere har prins Joachim haft sin hustru, Marie, og sine fire børn med sig, men i går tog han turen til Rigshospit­alet på egen hånd.

Fredag, lørdag og søndag mødte kronprins Frederik og kronprinse­sse Mary op, men i går blev de ikke observeret på hospitalet.

Bror på vej

Og der er flere besøg på vej til prins Henrik. Søndag fortalte hans ene bror, den 75årige tidligere journalist og forfatter Étienne de Monpezat, at han er på vej til Danmark.

– Min søster har besøgt min bror. Hans tilstand er bekymrende, og vi er alle bekymrede, så jeg kommer og besøger ham, sagde han.

Kongehuset har ikke givet nye informatio­ner om prinsens helbred, siden man i fredags udsendte en pressemedd­elelse, hvori det fremgik, at prins Henriks tilstand er ’alvorligt forvaerret’.

Faderens sygdom fik kronprins Frederik til at droppe sit ophold ved Vinter-OL i Sydkorea og saette kurs mod Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark