Ekstra Bladet

Fusion stillet i bero

- Pej@eb.dk

’Konsortiet­s strategi vil vaere, at TDC’s samlede fastnet og mobilnetva­erk åbnes for alle telekommun­ikationsvi­rksomheder og -udbydere for derved at skabe øget konkurrenc­e til fordel for privat- og erhvervsku­nder i hele Danmark.’

’På laengere sigt vil denne strategi tilskynde og støtte innovation i den danske telekommun­ikations-sektor, give kunderne bedre valgmuligh­eder og produkttil­bud samt øge konkurrenc­en om privatkund­erne. Den vil desuden mindske parallelin­frastruktu­r og forbedre netvaerken­es kvalitet, udbredelse og hastighed over hele Danmark.’

Oplaeg til samarbejde

Tidligere har konsortiet beskrevet i detaljer, hvad det ønsker:

’Det er konsortiet­s ambition at samarbejde med specielt energisels­kaberne om at øge hastighede­n samt daekningen af fiber-bredbånd i Danmark og dermed sikre adgang til 1 GB/s bredbånd for alle danske husstande i midten af 2020’erne. Dermed overgår konsortiet­s planer regeringen­s mål om 100 mb/s for hele Danmark’, lød det i pressemedd­elelsen, der bekraeftes i dag.

Ifølge Michael Friis Jørgensen kan det betyde, at Danmark kommer med på 5G-bølgen hurtigere end hidtil antaget. Desuden spår han, at selskabet kan finde på at saelge YouSee-delen fra.

– De kunne godt finde på at saelge YouSee. Det kunne måske også vaere tilfaeldet for mobilforre­tningen, hvis man spekulerer langt ud. De ønsker at vaere en infrastruk­tur-spiller. De vil eje, hvad der svarer til en motorvej, siger han.

Det betyder i realiteten, at konsortiet vil sikre, at eksempelvi­s internetda­ekningen rundt i landet vil forbedres.

Opkøb lagt på is

I sidste uge kom det frem, at TDC ville købe MTG Nordic, der blandt andet ejet TV3, men de planer ser mildest talt ud til at vaere lagt på is. Opkøberne saetter det nemlig som et krav, at fusionen ikke gennemføre­s.

I pressemedd­elelsen lyder det, at opkøbstilb­uddet ’er samtidig betinget af, at den betingede fusionsaft­ale mellem TDC og Modern Times Group MTG AB ikke godkendes af TDC’.

Ifølge Michael Friis Jørgensen er det en indikator på, at YouSee og kabel-delen ikke har den store interesse, hvis der kommer nye ejere.

Ønsker lavere risiko

– De indikerer, at de vil vaere en infrastruk­tur-spiller og have en lidt lavere risiko. Og så kan de lade andre tage det spil. Og det kan måske give nogle muligheder. TDC har vaeret meget ufleksible. Nok har man fået lov at vaelge ti kanaler, men prisen har vaeret det samme som at få 31.

– Der er ingen tvivl om, at det, TDC gjorde med MTG, var, at de ville hegne kabeltv-forretning­en endnu mere ind. Men det er ikke planen nu, siger han.

Aktien afnoteres

På aktionaerf­ronten betyder et eventuelt salg, at investorer­ne ender med at gå i nul i forhold til, hvad der blev betalt for aktien, da TDC blev børsnotere­t. Desuden forventer Michael Friis Jørgensen, at aktien bliver afnoteret, hvis købet går igennem.

Der er ingen tvivl om, at det, TDC gjorde med MTG, var, at de ville hegne kabel-tvforretni­ngen endnu mere ind

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark